Bravčová panenka zapečená v lístkovom ceste s hubovou omáčkou fotorecept
Foto: olinecka
Tento recept som videla v TV nemohla som odolať a tak som ho pripravila na dnešný deň. Zopár mojich nápadov a podarilo sa, odporúčam.
príprava
na 180 °C
Suroviny
500-600 g |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
|
(alebo kačacia) |
|
1 bal. |
|
(na potretie cesta) |
|
Omáčka: | |
(alebo olej) |
|
|
|
podľa chuti |
|
(čerstvé alebo sušené) |
|
(12 %) |
|
(alebo bujón) |
|
1 ks menšia |
|
|
Postup
-
1
Prípravime si všetky ingrediencie.
-
2
Mäso umyjeme osušíme a odblaníme. Pokrajame na dĺžku 4-5 cm kúsky, okoreníme, osolíme z oboch strán. Na rozohriatom oleji mäso prudko orestujeme zo všetkých strán 3-4 minút, odstavíme z plameňa.
-
3
Lístkové cesto rozvaľkáme natenko rozdelíme na väčšie kusy, ktoré potrieme paštétou, položíme pripravené mäso.
-
4
Boky cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom.
-
5
Pripravíme si zapekaciu misu, do ktorej vlejeme výpek z mäsa. Mäso zrolujeme preložíme do misy, vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, popicháme vidličkou. Dame piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov 30-35 minút.
-
6
Takto vyzerá lákavo po upečení.
-
7
Pripravíme si suroviny na hubovú omáčku.
-
8
Huby namáčame do horúcej vody a zopár raz premyjeme necháme postáť. Z masti a múky urobíme svetlú zápražku, do ktorej pridáme nadrobno cibuľu, korenie podľa seba, zalejeme vývarom alebo vodou, bujónom. Huby vyžmýkame a pokrájame nadrobno, pridáme do základu kde podusíme 10-15 minút, rozmixujeme huby a zalejeme smotanou na varenie. Necháme prejsť varom, dochutíme podľa seba. Hotové jedlo podávame s ryžou. Dobru chuť, k tomu metrový koláč.
ináč tak podobne to robievam, na zahustenie používam kyslú smotanu, iba huby už nepreplachujem a iba pokrájam ... a ako prílohu pečené zemiaky
cim viac huby preplachujes, tym viac ich zbavis chuti :D
Viem , že sa nemajú viac ráz prepláchli ať,ale ja to robím.Každy má možnosť robiť podľa seba.Krasny dník všetkým.
no, to mi je jasné...