Boršč
Boršč v Rusku to co na Slovensku kapustnica. Co rodina a nebo místo to trochu jinak....
Kelové fašírky II
Recept, ktorý tu už mám je obkukaný od mojej mamy... Dobrý, ale fašírky sú...
Grilovaná krkovička s haluškami
Testovali sme kyslú kapustu ročník 2011 a zdá sa , že sa toho roku mimoriadne vydarila....
Lokše plnené kyslou kapustou a údeným mäsom
Plnené lokše s kapustou a údeným, je jedno s tých mastnejších jedál ktoré nie je asi...
Bravčová roláda plnená praženicou so zeleninou
Uvariť niečo dobré na obed a prekvapiť nie je jednoduché. Dnes som si to trochu odľahčila....
Udené s chrenovou omáčkou
Na masle urobíme záprašku, ktorú potom zalejeme smotanou , dáme ochutený ster. chren, potom dochutíme soľou...
Špikované karé
Karé, keď sa chce piecť, tak je dobre ho prešpikovať slaninou a domácou klobásou, lebo ako také...
Taká akože živánska pre moju rodinku
Živánska je jedlo, ktoré sa dá urobiť v prírode, v pahrebe (taká chutí najlepšie), alebo doma v...
Moja obľúbená huspenina
Kúpil som veľké bravčové koleno na bavorské koleno. Nakoľko som šetrná duša, tak som sa...
Ohromné bravčové plece v pomalom hrnci
Tento recept mám tu z Varechy pod názvom božské mäso od @Katkaszaboova. Dávam ho len na pripomenutie tohto skvelého receptu....
Bravčový steak s pikantnou brusnicovou omáčkou, teplou šunkou a zemiakovou trávou
V tomto jedle je "dominantná" chuť pikantnej brusnicovej omáčky. Robil som ho už dávno(ako sa tak...
Korenená roláda z bravčového orecha s medovo-horčicovou glazúrou
Máme radi korenené mäso, pripravila som z bravčového orecha roládu. Rozrezala som ho na plát,...
Soľanka, soljanka
Je to ukrajinsky recept. Original by sa mali pridavat aj vnutornosti ako ladvinky a podobne, ...
Špízy
Špízy robievam keď potrebujem nasýtiť viac jedákov, pretože môžem použiť rôzne druhy ingrediencií. Je...
Hŕstková polievka
Toto je tiež jedna z obľubených polievok u nás. Robím ju hustejšiu. Dnes som...
Novoročné rezne
Mnohí z nás si dávajú predsavzatia do nového roku, čo tak to skúsiť so "zdravými" rezňami....
Obyčajná domáca kapustnica
V regionálnych receptoch kapustnice sú značné rozdiely. V každom kraji, údolí i dedine sa varí...
Plnená cuketa s mäsom
Fotka nevyzerá vábne, ale nestihla som cuketu nafotiť na tanieroch, tak rýchlo sa zjedla:o)
Karbonátky s varenými zemiakmi
Príprava je celkom jednoduchá. Sú to základne karbonátky.
Soté na karí korení
Mám rada prípravu takéhoto typu. Zosypete všetko čo vám zostalo z predošlého obeda, trošku upravíte a...
Panenka v slaninke podľa Romana Voláka
Bojové umenie v kuchyni nastane, keď varí majster sveta v karate Roman Volák. Panenka v...
Kabáč s kyslou kapustou a slaninou
Sú to kabáče, ktoré vám neuschnú a sú trochu kyslé od kapusty, fajn dobrota...
Fazuľa na husto s údenou krkovičkou
Moja polovička má veľmi rada suchú fazuľu. Veď pochádza zo Sučian a nie nadarmo ich volajú...
Vepřové nudličky se zeleninou
Samozřejmě nevařím jen dělenku, mám přítele, který by to nepobral :-D, takže dnes něco,...
Živánska pochúťka v alobale
Myslím si že známe a veľmi obľúbene jedlo , najmä v lete v pahrebe a doma...
Nátierka Diabolské toasty
Túto nátierku som robila naposledy pred dvoma rokmi, je ale výborná, tak prikladám recept.
Rizoto z mäsa z polievky
V polievke som mala veľa mäsa aj zeleniny, z časti som urobila rizoto, také obyčajné...