Vyprážaný bravčový rezeň Salašnícky
tento recept som získal od pani kuchárky z predchádzajúceho zamestnania najprv mi ho nechcela dať ale...
Ohromné bravčové plece v pomalom hrnci
Tento recept mám tu z Varechy pod názvom božské mäso od @Katkaszaboova. Dávam ho len na pripomenutie tohto skvelého receptu....
Chilli con Carne con Café
Dnes sa varí pod heslom - Ingrediencia ako výzva. Keď som rozmýšľala nad prísadou - kávou,...
Kabáč s kyslou kapustou a slaninou
Sú to kabáče, ktoré vám neuschnú a sú trochu kyslé od kapusty, fajn dobrota...
Divoká panenka
Zostalo mi päť rezňov z diviaka a kúpil som jednu bravčovú panenku. Rezňov aj panenky...
Špikované karé
Karé, keď sa chce piecť, tak je dobre ho prešpikovať slaninou a domácou klobásou, lebo ako také...
Grilovaná krkovička s haluškami
Testovali sme kyslú kapustu ročník 2011 a zdá sa , že sa toho roku mimoriadne vydarila....
Slepý guláš sleepy
Všetko to začalo tým že som si v jednom nemenovanom obchodnom reťazci pri Tesco benzínke kúpil pravý...
Korenená roláda z bravčového orecha s medovo-horčicovou glazúrou
Máme radi korenené mäso, pripravila som z bravčového orecha roládu. Rozrezala som ho na plát,...
Chilli con carne
To najlepšie chilli con carne by malo byť husté a šťavnaté. S kúskom horkej čokolády je...
Moja obľúbená huspenina
Kúpil som veľké bravčové koleno na bavorské koleno. Nakoľko som šetrná duša, tak som sa...
Kelové fašírky II
Recept, ktorý tu už mám je obkukaný od mojej mamy... Dobrý, ale fašírky sú...
Soľanka, soljanka
Je to ukrajinsky recept. Original by sa mali pridavat aj vnutornosti ako ladvinky a podobne, ...
Plnená panenka
Potrebujeme: Na panenku: bravčovú panenku, nivu, ďatle, soľ, čierne korenie, 2 PL masla,...
Boršč
Boršč v Rusku to co na Slovensku kapustnica. Co rodina a nebo místo to trochu jinak....
Nebeská dobrota Orfeus...
do rozmiešaného vajíčka pridáme syr nastrúhany, nakrájanu šunku, soľ a korenie...
Taká akože živánska pre moju rodinku
Živánska je jedlo, ktoré sa dá urobiť v prírode, v pahrebe (taká chutí najlepšie), alebo doma v...
Grilované bravčové rebierka v marináde
Bravčové rebierka budú hviezdou každej letnej grilovačky. Mäso má najlepšiu chuť až pri kosti, preto...
Bravčový steak na prírodno
Mäso nakrájame na plátky hrubé cca 1- 1, 5 cm. Potrieme prekrojeným cesnakom. Pokoreníme...
Karbonátky s varenými zemiakmi
Príprava je celkom jednoduchá. Sú to základne karbonátky.
Soté na karí korení
Mám rada prípravu takéhoto typu. Zosypete všetko čo vám zostalo z predošlého obeda, trošku upravíte a...
Fazuľa na husto s údenou krkovičkou
Moja polovička má veľmi rada suchú fazuľu. Veď pochádza zo Sučian a nie nadarmo ich volajú...
Konfitovaný bôčik
Podstatou konfitovania je pomalá tepelná úprava mäsa v tukovom kúpeli pri nízkej teplote....
Bravčový steak s pikantnou brusnicovou omáčkou, teplou šunkou a zemiakovou trávou
V tomto jedle je "dominantná" chuť pikantnej brusnicovej omáčky. Robil som ho už dávno(ako sa tak...
Obyčajná domáca kapustnica
V regionálnych receptoch kapustnice sú značné rozdiely. V každom kraji, údolí i dedine sa varí...
Plnená cuketa s mäsom
Fotka nevyzerá vábne, ale nestihla som cuketu nafotiť na tanieroch, tak rýchlo sa zjedla:o)