Huspenina mojej mamky fotorecept

danculka - fotkadanculka, 8. februára 2012
Huspenina mojej mamky (fotorecept)
Foto: danculka

V 90 DD,sa môže použiť v bielkovinový deň aj ,ako obed a večeru...

8 hodín minút
príprava

Suroviny

6 ks
1200 g
1000 g
1500 g
10 str
1 ks
10 ks
5  ks
10 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Paprčky dôkladne očistíme a umyjeme,kože tiež,aby tam nebola srsť všetko vyumývame a dáme do velkého hrnca...

    Huspenina mojej mamky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a zalejeme vodou a začneme variť , pomali pozberám penu a potom pridám korenimy a soľ,s tou opatrne,aby keď sa odparí voda,nebol aspik slaný,radšej posolíme potom... a pomali varím aj7 hodín...

    Huspenina mojej mamky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    po uvarení zlejem aspik a mäsko porozdeľujem do alonalových misiek,aj do rôznych iných,ak nie je dostatok alobalových a zalejem každu aspikom a už len počkať,kým huspenina ztuhne...

    Huspenina mojej mamky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyklopíme na tanier a ozdobíme ,hlavne cibuľou a pokvapkáme octom , dobrú chuť...

    Huspenina mojej mamky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

28 komentárov k receptu
Keď sa to uvarilo,tak som to nechala sadnúť celé a zobrala som všetkú masť z toho preč a znovu so to pustila a podelila do misiek,takže to masté nie je až tak...
Ja som ju varil asi týždeň do zadu,používam presne tie isté suroviny,ale hlavne musí byť aj to mäsko.Ja naviac pridávam koreninovú zeleninu a kým sa všetko uvarí,zelenina je preč,a aj kúsok mäska,kým sa všetko doladí a dochutí.
Vieš@rein ,manžel koreňovú zeleninu tam nechce,lebo jeho maminka to tam nedávala:)))))))),takže to tam nedávam ani ja,hoci zeleninu má tád:)),díky za koment...
Tvoj muž má také chute ako ja....tiež mám rada bez zeleniny :-) Takto ju robievala naša babka a asi ju uvarím aj ja keď budem mať vhodný materiál.
Varila som minulý týždeň.Milujeme huspeninu.Keď ju uvarím,potom chodím pozerať ako tuhne.Nemôžem sa dočkať kedy si dám chutné sústa.Máš ju veľmi peknú tuhú.Naša mamka hovorievala,že musí byť tuhá,ako remeň!!!!
Naša rodina "studenia" robí z údeného mäsa. Ja pridávam čerstvé pliecko. Ináč z polovičnej dávky a je v recepte. Pre štvorčlennú rodinu to stačí. Práve takú huspeninu dojedáme.
je huspeninovy cas. :-)) ja som tiez robila minuly vikend, este nam troska ostala. ja zvyknem okrem paprc, kozi a kolena dat aj bravcove srdce a jazyk, aby bolo aj chude masko a niekedy, miesto jednej ci dvoch paprciek kupim pol hlavy. ak je nejako vyrazne sympaticka. aj teraz sme ju tam mali. zeleninu nedavam ale ked boli deti male, robili sme pre ne extra misky, bez kozi (tie tam ja musim mat! :-) ), len s chudym maskom a naspodok misky sme dali koliesko vajicka uvareneho natvrdo a kusok varenej mrkvy. aby to pekne vyzeralo. mama zvykla tiez uz z naliatej huspeniny zoskrabat zvrchu usadenu mast, a potom na nej upiekla zemiaky. ale nikdy som nemala presne vahy, kolko coho treba dat, vzdy tak umelecky privriem jedno oko, rozhodnem sa, kolko huspeniny chcem mat a podla toho kupim paprcky, koze a vsetko ostatne. o dva tyzdne robim dalsiu varku. mnam. :-)
naštartovala si aj mna danculka, na budúci týžden uvarím aj ja. Ja ju nenalievam do misiek, ale do pekáča na pečenie mäsa na dno ktorého nakrájam na tenké plátky cesnak, naukladám mäso a zalejem asi do pol pekáča vývarom. Keď sadne tak ju podávam nakrájanú na väčšie úhľadné kocky. Díky za tip.
@Danculka , prezrad, ako krajas tu uhorku na zavitky. Pacilo by sa mi to aj na nejake oblozene misy.
V mojej kuch. knihe od p. Marienkovej sa pise, ze hned na zaciatku varu treba pridat trochu octu do huspeniny, vari sa s octom cely cas. Neviete vysvetlit preco?
nedavam zeleninu,hodne cesnaku pred koncom a pocas varenia velku cibulu,cele korenie,sol q1Pl octu/alebo cervenu paradajku ta nedovoli aby polievka zmutnela ona ju vyciri.

Pridaj komentár k receptu: