Huspenina mojej mamky fotorecept

danculka - fotkadanculka, 8. februára 2012
Huspenina mojej mamky (fotorecept)
Foto: danculka

V 90 DD,sa môže použiť v bielkovinový deň aj ,ako obed a večeru...

8 hodín minút
príprava

Suroviny

6 ks
1200 g
1000 g
1500 g
10 str
1 ks
10 ks
5  ks
10 ks




Postup

  1. 1

    Paprčky dôkladne očistíme a umyjeme,kože tiež,aby tam nebola srsť všetko vyumývame a dáme do velkého hrnca...

    Huspenina mojej mamky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a zalejeme vodou a začneme variť , pomali pozberám penu a potom pridám korenimy a soľ,s tou opatrne,aby keď sa odparí voda,nebol aspik slaný,radšej posolíme potom... a pomali varím aj7 hodín...

    Huspenina mojej mamky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    po uvarení zlejem aspik a mäsko porozdeľujem do alonalových misiek,aj do rôznych iných,ak nie je dostatok alobalových a zalejem každu aspikom a už len počkať,kým huspenina ztuhne...

    Huspenina mojej mamky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyklopíme na tanier a ozdobíme ,hlavne cibuľou a pokvapkáme octom , dobrú chuť...

    Huspenina mojej mamky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

bejgi
@Danculka , s tymto receptom si ulahodila môjmu mužovi, nikdy nevie aký pomer masa...je ten správny, takže ti ďakuje a cez vikend vyskúša, sľubuje :)
danculka
Ja mám rada v huspenine chudé mäsko preto tá lopatla...díky.
salinka
Taka dieta by sa mi pacila, ked sa pri nej mozu papat taketo dobroty:-) Narobila si mi chutky.
danculka
Keď sa to uvarilo,tak som to nechala sadnúť celé a zobrala som všetkú masť z toho preč a znovu so to pustila a podelila do misiek,takže to masté nie je až tak...
rein
Ja som ju varil asi týždeň do zadu,používam presne tie isté suroviny,ale hlavne musí byť aj to mäsko.Ja naviac pridávam koreninovú zeleninu a kým sa všetko uvarí,zelenina je preč,a aj kúsok mäska,kým sa všetko doladí a dochutí.
danculka
Vieš@rein ,manžel koreňovú zeleninu tam nechce,lebo jeho maminka to tam nedávala:)))))))),takže to tam nedávam ani ja,hoci zeleninu má tád:)),díky za koment...
cistinka
Tvoj muž má také chute ako ja....tiež mám rada bez zeleniny :-) Takto ju robievala naša babka a asi ju uvarím aj ja keď budem mať vhodný materiál.
tatranka
Varila som minulý týždeň.Milujeme huspeninu.Keď ju uvarím,potom chodím pozerať ako tuhne.Nemôžem sa dočkať kedy si dám chutné sústa.Máš ju veľmi peknú tuhú.Naša mamka hovorievala,že musí byť tuhá,ako remeň!!!!
modrykamen
Naša rodina "studenia" robí z údeného mäsa. Ja pridávam čerstvé pliecko. Ináč z polovičnej dávky a je v recepte. Pre štvorčlennú rodinu to stačí. Práve takú huspeninu dojedáme.
rea1
je huspeninovy cas. :-)) ja som tiez robila minuly vikend, este nam troska ostala. ja zvyknem okrem paprc, kozi a kolena dat aj bravcove srdce a jazyk, aby bolo aj chude masko a niekedy, miesto jednej ci dvoch paprciek kupim pol hlavy. ak je nejako vyrazne sympaticka. aj teraz sme ju tam mali. zeleninu nedavam ale ked boli deti male, robili sme pre ne extra misky, bez kozi (tie tam ja musim mat! :-) ), len s chudym maskom a naspodok misky sme dali koliesko vajicka uvareneho natvrdo a kusok varenej mrkvy. aby to pekne vyzeralo. mama zvykla tiez uz z naliatej huspeniny zoskrabat zvrchu usadenu mast, a potom na nej upiekla zemiaky. ale nikdy som nemala presne vahy, kolko coho treba dat, vzdy tak umelecky privriem jedno oko, rozhodnem sa, kolko huspeniny chcem mat a podla toho kupim paprcky, koze a vsetko ostatne. o dva tyzdne robim dalsiu varku. mnam. :-)
danculka
Ja som teraz potrebovala uvariť viac preto toľko,díky za komentáre...
hefi
naštartovala si aj mna danculka, na budúci týžden uvarím aj ja. Ja ju nenalievam do misiek, ale do pekáča na pečenie mäsa na dno ktorého nakrájam na tenké plátky cesnak, naukladám mäso a zalejem asi do pol pekáča vývarom. Keď sadne tak ju podávam nakrájanú na väčšie úhľadné kocky. Díky za tip.
danculka
Je to jednoduhšie,ale keď chceš niekomu dať tak,je toto praktickejšie...díky...
isabel1
Nádherná -naša babka ju vedela spraviť takú super.
hubata
Správna huspenina, taká aká má byť. Máš ju super ako vždy: foto, popis receptu, si veľmi šikovná gazdiná.
marienka44
@Danculka , prezrad, ako krajas tu uhorku na zavitky. Pacilo by sa mi to aj na nejake oblozene misy.
V mojej kuch. knihe od p. Marienkovej sa pise, ze hned na zaciatku varu treba pridat trochu octu do huspeniny, vari sa s octom cely cas. Neviete vysvetlit preco?
jozka2
no mas ju vyparadenu az jedna radost az sa slinky zbiehaju.
jozka2
ked sa huspenina zmuti treba do nej dat 2 bielka a sama sa vyciri
jozka2
nedavam zeleninu,hodne cesnaku pred koncom a pocas varenia velku cibulu,cele korenie,sol q1Pl octu/alebo cervenu paradajku ta nedovoli aby polievka zmutnela ona ju vyciri.
danculka
Teraz neviem,či si ju robil a práve jedol,alebo mľaskal nad obrázkom ha,ha,ha díky