Foto: danculka
V 90 DD,sa môže použiť v bielkovinový deň aj ,ako obed a večeru...
8 hodín minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Paprčky dôkladne očistíme a umyjeme,kože tiež,aby tam nebola srsť všetko vyumývame a dáme do velkého hrnca...
-
2
a zalejeme vodou a začneme variť , pomali pozberám penu a potom pridám korenimy a soľ,s tou opatrne,aby keď sa odparí voda,nebol aspik slaný,radšej posolíme potom... a pomali varím aj7 hodín...
-
3
po uvarení zlejem aspik a mäsko porozdeľujem do alonalových misiek,aj do rôznych iných,ak nie je dostatok alobalových a zalejem každu aspikom a už len počkať,kým huspenina ztuhne...
-
4
Vyklopíme na tanier a ozdobíme ,hlavne cibuľou a pokvapkáme octom , dobrú chuť...
varecha.pravda.sk/recepty/huspenina-fotorecept/12513-rece...
V mojej kuch. knihe od p. Marienkovej sa pise, ze hned na zaciatku varu treba pridat trochu octu do huspeniny, vari sa s octom cely cas. Neviete vysvetlit preco?
www.nahuby.sk/diskusia.php?parent_message_id=1747904...