Foto: janikbj
Recept pre vegetariánov aj ich mäsožravých kamarátov
Suroviny
alebo bravčové mäso |
|
Marináda (na 1 balenie sójových rezancov): | |
2 PL |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
na uvarenie sójových rezancov (alebo korenie) |
|
Postup
-
1
Vegetariáni: Sójové rezance si pripravte ako ste zvyknutí, napr. zalejte vriacim bujónom alebo silným vývarom a nechajte zakryté napučať (tak to robím ja), alebo povarte v bujóne,príp. ochutenej vriacej vode alebo tak podobne. Napučané rezance vyžmýkame. Mäsožraví kamaráti: Bravčové mäso (alebo aj morčacie, možno i kuracie) nakrájajte na tenké rezance.
-
2
Obidve skupiny: Kečup, horčicu, kari korenie, olej, worcestr. omáčku si zmiešajte a premiešajte s vyžmýkaným "akože-mäsom" alebo na rezance nakrájaným mäsom. Sójové tzv "mäso" stačí v marináde nechať cca 30 min., naozajstné mäso kľudne nechajte aj celú noc.
-
3
Na rozpálenom oleji si speníme pokrájanú cibuľu a pridáme namarinované "mäso"/mäso. Miešame a opekáme až kým marináda nevyzerá ako trošku zrazená.
-
4
Asi tak nejako.
-
5
Opečené "mäso"/mäso podlejeme horúcou vodou, osolíme a dusíme do zmäknutia. Pochopiteľne, že vegetariáni si ku stolu sadnú skôr, už o nejakých 15-20 min, zatiaľčo ich mäsojedaví kamaráti podusia azu dlhšie, kým mäso nezmäkne. Ak je treba počas dusenia ochutíme jedlo hociktorou z prísad, ktoré sme použili do marinády. Všetkého podľa chuti. Podávame najlepšie so zemiakmi, ale vraj je to dobré aj s ryžou (u mňa zásadne k tomuto jedlu zemiaky :-) Na tanier môžeme pridať na vrch za lyžicu kyslej smotany alebo bieleho jogurt na zjemnenie.
dievcence,az vyskusate, verim,ze bude chutit, hociktora verzia :-)
a aby bolo mäkké musí sa nechať odležať a použiť to správne mäsko