Nátierka Diabolské toasty
Túto nátierku som robila naposledy pred dvoma rokmi, je ale výborná, tak prikladám recept.
Živánska pochúťka v alobale
Myslím si že známe a veľmi obľúbene jedlo , najmä v lete v pahrebe a doma...
Bravčový steak na prírodno
Mäso nakrájame na plátky hrubé cca 1- 1, 5 cm. Potrieme prekrojeným cesnakom. Pokoreníme...
Bravčové karé prekladané kuracími prsiami
Vypekáte všetky zákusky tak aj ja som dnes urobil zákusky po svojom.
Jedno mäso - dva rozličné rezne
Vcera tu bol taky komentar ohladom robenia reznov z kare. Kde kare bolo prirovnane k pilinam....
Živánska na grile
Klobásu a zemiaky nakrájame na kolieska, slaninu na menšie kocky, cibuľu na plátky.
Sugo di pomodoro - paradajková omáčka od Nick Stellino
Nick Stellino je vynikajúci šéfkuchár americko-talianskej kuchyne, tento recept je z jeho kuchárskej knihy "Varenie s...
Konfitovaný bôčik
Podstatou konfitovania je pomalá tepelná úprava mäsa v tukovom kúpeli pri nízkej teplote....
Klobásková krkovička
Inšpirovala som sa receptom z varechy , no upravila som si ho podľa seba. Je...
Pravá vianočná kapustnica od ShukvacikA
Neviem čo by som presne k tomuto povedal, čo sa týka polievok tak moja úplne najobľúbenejšia...
Znojemská krkovička
Tento recept som našla v jednej kuchárskej knihe a rada by som sa oň podelila. Ja...
Paprčkový perkelt
Doviezla som si z rodného kraja čerstvé zábíjačkové špeciality, mäso a hlavne som sa tešila na...
Bravčová paštéta
Kedže, tu bola prosba na dobrú domácu paštétu, trocha som oprášila svoje kuchárske listy a tak Vám...
Španielske vtáčky
Karé nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plat dáme kúsok uhorky,...
Okonomiyaki
Okonomiyaki (お好み焼き) je japonská, velice jednoduchá vyšší placka z čerstvého zelí, dochucená...
Mäsové „hortobádske“palacinky
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa a pridáme mletú papriku, paradajkový...
Pečené mäso podľa Zuzany Vačkovej
Slovenská herečka Zuzana Vačková nás pozvala do svojej kuchyne a pripravila pre nás Pečené mäsko. Pozrite...
Drožďová nátierka
Túto nátierku robieval môj otec, z duše som ju neznášala, hlavne ten "smrad" po celom...
Bravčové pečené po pekársky - Rôti de porc boulangére
Tentoraz francúzsky recept na výbornú baštu, v ktorej sa do seba zaľúbia zemiaky a pečené mäsko....
Boloňské špagety
Na oleji, alebo masle si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a nastrúhaný celer a mrkvu.
Grilované bravčové rebierka v marináde
Bravčové rebierka budú hviezdou každej letnej grilovačky. Mäso má najlepšiu chuť až pri kosti, preto...
Segedínsky guláš
Nemusim hadam nikomu predstavovat toto uzastne jedlo. Je vela podob. Ja som skusil pripravit tento...
Mäsovo-paradajková omáčka na spaghetti
Ale kľudne aj na iné cestoviny ;) Úplne jednoduché na prípravu.
Pečená krkovička netradične
Tento postup prípravy som vymyslel, aby bolo mäsko dôkladne prepečené. Aby sa pri viazaní nerozpadávalo, ...
Korhely leves - opilecká polievka - vyprosťovák
"Korhely leves" je madarská sladko-kyslá kapustová polievka z kyslej kapusty, ktorá sa podáva najčastejšie nad ránom...
Pečená krkovička
Bravčové mäso nie je práve to moje "pravé orechové", ale čo človek neurobí pre návštevu, ...
Sýta polievka z ružičkového kelu
Ružičkový kel - začína jeho sezóna a nakoľko ho mám veľmi rada pripravila som dnes z neho...
Paprikáš z bravčového srdca
Toto jedlo patrí k obľúbeným môjho manžela. Keďže si myslím, že bravčové srdce sa pomerne málo...