Bravčové karé prekladané kuracími prsiami
Vypekáte všetky zákusky tak aj ja som dnes urobil zákusky po svojom.
Sugo di pomodoro - paradajková omáčka od Nick Stellino
Nick Stellino je vynikajúci šéfkuchár americko-talianskej kuchyne, tento recept je z jeho kuchárskej knihy "Varenie s...
Živánska na grile
Klobásu a zemiaky nakrájame na kolieska, slaninu na menšie kocky, cibuľu na plátky.
Jedno mäso - dva rozličné rezne
Vcera tu bol taky komentar ohladom robenia reznov z kare. Kde kare bolo prirovnane k pilinam....
Španielske vtáčky
Karé nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plat dáme kúsok uhorky,...
Pravá vianočná kapustnica od ShukvacikA
Neviem čo by som presne k tomuto povedal, čo sa týka polievok tak moja úplne najobľúbenejšia...
Drožďová nátierka
Túto nátierku robieval môj otec, z duše som ju neznášala, hlavne ten "smrad" po celom...
Klobásková krkovička
Inšpirovala som sa receptom z varechy , no upravila som si ho podľa seba. Je...
Boloňské špagety
Na oleji, alebo masle si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a nastrúhaný celer a mrkvu.
Tokáň z bravčového mäsa
Toto je chutné a naše obľúbené jedlo. Každý ho robí inak, ja som použila túto...
Znojemská krkovička
Tento recept som našla v jednej kuchárskej knihe a rada by som sa oň podelila. Ja...
Okonomiyaki
Okonomiyaki (お好み焼き) je japonská, velice jednoduchá vyšší placka z čerstvého zelí, dochucená...
Bravčový steak na prírodno
Mäso nakrájame na plátky hrubé cca 1- 1, 5 cm. Potrieme prekrojeným cesnakom. Pokoreníme...
Bravčové pečené po pekársky - Rôti de porc boulangére
Tentoraz francúzsky recept na výbornú baštu, v ktorej sa do seba zaľúbia zemiaky a pečené mäsko....
Bravčová paštéta
Kedže, tu bola prosba na dobrú domácu paštétu, trocha som oprášila svoje kuchárske listy a tak Vám...
Pečená krkovička netradične
Tento postup prípravy som vymyslel, aby bolo mäsko dôkladne prepečené. Aby sa pri viazaní nerozpadávalo, ...
Paprčkový perkelt
Doviezla som si z rodného kraja čerstvé zábíjačkové špeciality, mäso a hlavne som sa tešila na...
Pečené mäso podľa Zuzany Vačkovej
Slovenská herečka Zuzana Vačková nás pozvala do svojej kuchyne a pripravila pre nás Pečené mäsko. Pozrite...
Mäsové „hortobádske“palacinky
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa a pridáme mletú papriku, paradajkový...
Slepé prasa
Čítala som veľa receptov na toto veľkonočné jedlo ale s mletým mäsom mi to pripomína fašírku...
Zapekané bravčové kotlety a kuracie nugety
V tejto práci som "spriatelil" dva jedla!... Skombinoval som jedlá ktoré sú v knihe "Recepty za Života...
Konfitovaný bôčik
Podstatou konfitovania je pomalá tepelná úprava mäsa v tukovom kúpeli pri nízkej teplote....
Segedínsky guláš
Nemusim hadam nikomu predstavovat toto uzastne jedlo. Je vela podob. Ja som skusil pripravit tento...
Paprikáš z bravčového srdca
Toto jedlo patrí k obľúbeným môjho manžela. Keďže si myslím, že bravčové srdce sa pomerne málo...
Korhely leves - opilecká polievka - vyprosťovák
"Korhely leves" je madarská sladko-kyslá kapustová polievka z kyslej kapusty, ktorá sa podáva najčastejšie nad ránom...
Mäsovo-paradajková omáčka na spaghetti
Ale kľudne aj na iné cestoviny ;) Úplne jednoduché na prípravu.