Foto: andula1964
Dobré rožky či chlebík si môžeme pripraviť i doma, preto skúste i takéto domáce rožky!
na 160 °C
Postup
-
1
Z daných surovín si spravíme cesto.Ja na miesenie cesta využívam moju pekáreň.Takže všetky suroviny si dáme do pekárne tak ako sú napísané,zapneme program CESTO.A necháme vykysnúť.
- 2
Po vykysnutí dáme na pomúčenú dosku,rozdelime si cesto na 2 polovice. Cesto si natiahneme,alebo vygúľame do kruhu.Ja si ho pomali naťahujem ručne,cesto je potom také jemnejšie než ked použijeme válok.Prekrojime si ho na 4-6 časti,záleží na tom ako chceme mať veľké rožky.Tie potom zrúlujeme a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.Tu necháme ešte pokysnúť asi 25 minút.
- 3
Nakysnuté rožky potrieme vajíčkom a položíme na ne slaninku a tú prikryjeme plátkom syra,no a dáme upiecť.Pečieme tak 20-25 minút treba si odsledovať.Tieto rožky môžeme ešte aj posypať rôznym korením,alebo semienkami a kľudne môžeme vynechať tú slaninku či syr,ako sa komu páči a na čo má chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu