Domáce rožky so slaninkou a syrom

andula1964 - fotkaandula1964, 11. apríla 2010

Dobré rožky či chlebík si môžeme pripraviť i doma, preto skúste i takéto domáce rožky!

20-25 minút
na 160 °C

Suroviny

500 g
350  ml
1  č.l.
1  p.l.
1/3
2  p.l.-25g
1  ks




Postup

  1. 1

    Z daných surovín si spravíme cesto.Ja na miesenie cesta využívam moju pekáreň.Takže všetky suroviny si dáme do pekárne tak ako sú napísané,zapneme program CESTO.A necháme vykysnúť.

  2. 2

    Po vykysnutí dáme na pomúčenú dosku,rozdelime si cesto na 2 polovice. Cesto si natiahneme,alebo vygúľame do kruhu.Ja si ho pomali naťahujem ručne,cesto je potom také jemnejšie než ked použijeme válok.Prekrojime si ho na 4-6 časti,záleží na tom ako chceme mať veľké rožky.Tie potom zrúlujeme a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.Tu necháme ešte pokysnúť asi 25 minút.

  3. 3

    Nakysnuté rožky potrieme vajíčkom a položíme na ne slaninku a tú prikryjeme plátkom syra,no a dáme upiecť.Pečieme tak 20-25 minút treba si odsledovať.Tieto rožky môžeme ešte aj posypať rôznym korením,alebo semienkami a kľudne môžeme vynechať tú slaninku či syr,ako sa komu páči a na čo má chuť.

Diskusia k receptu

babidka
urcite vyskusam , rozky som este neskusala piect .manzel sa potesi:-)
zdezda
ja dávam syr dovnútra, zrolujem cesto a navrch, na rožok dávam semienka, keď som syr dávala navrch, väčšina z neho stiekla na plech, bol v kuchyni dym a ja som pracne drhla plechy, so slaninkou to určite tiež vyskúšam, dík :-)
andula1964
D?o vnútra dávam syr a šunku no to je iné cesto, syr daj plátkový len na tú slaninku on nestečie inak sa ti slaninka vysuší a peč na papieri :D
marienka44
Nerozumiem receptu. Vlavo je napisane: 1/3. Coho 1/3? Cesto je bez vajec a 1 vajce je na potretie? Vyskusam pripravu cesta v pekarnicke, ale asi kysnutie prebieha mimo nej. Mam pravdu? Vsetko sa mesti na 1 pouzitie a cesto nevykypi z pekarnicky? Prosim odpoved. Dakujem, M.Š.
evanaaa
Tá 1/3 je droždie,ale ajn tak,nie je to málo na pol kg múky? A to 1 vajce je len na potretie? Do cesta sa už nedáva?
redakcia
@marienka44 , poslali sme vám mail. Nájdete v ňom návod, ako odstrániť chybu vo vašom prehliadači, vďaka čomu sa vám zle zobrazujú suroviny.
tinca
@marienka44 stačí si len nainštalovať prehliadač Mozilla Firefox a suroviny budú správne, mne to robilo aj cez explorer 8. Andulka tie rožky vyzerajú fantasticky, len čo,keď ja polovicu z toho nemôžem.
andula1964
Ano je to 1/3 kocky droždia a vajíčko je na potretie,ospravedlňujem sa mala som asi vynechať riadok ,je to všetko pokope ,no v postupe som sa to snažila napisať.Ja dávam cesto do pekáne miesiť a ono tam aj zároveň vykysne,preložim na pomúčenú dosku a osttné je napísané,cesto robím v pekárni aj zo zdravotných dôvodov som po operácii rúk tak prečo ju nevyužiť,ved cesto je z nej krásne nakysnuté.:D,:)))
suzi512
myslím, že čoskoro ich ochutnáme aj doma, vďaka za inšpiráciu a recept! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia