Foto: dorisa
Pizza pre návštevu, ale aj na všedný deň.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Suroviny na cesto dáme do domácej pekárničky. Začíname vodou, olejom, pridáme celozrnnú špaldovú múku, (môžme pridať trocha bielej hladkej múky), soľ, cukor a droždie. Necháme cesto spracovať a vykysnúť.
-
2
Cesto prenesieme na múkou posypanú dosku.
-
3
Pripravíme si medzitým ďaľšie suroviny na pizzu.
-
4
Vyvaľkáme ho na veľkosť plechu, prenesieme na papierom pokrytý plech, na cesto dáme paradajky z konzervy...
-
5
Pridáme nakrájané mäsové zložky....slaninku, salámu, šunku
-
6
...ďalej zeleninové( čo kto doma má) ja som dala mrazenú zmes , papriku, cibuľu, feferónku...
-
7
...dobre posypeme sušeným korením na pizzu, oregánom, bazalkou...
-
8
pokvapkáme kvalitným olivovým olejom ...
-
9
Posypeme strúhaným syrom , a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 st. a pečieme , kým nie je chrumkavá.
-
10
Nakrájame na porcie a ponúkneme seba, alebo hostí.
a ked si chcem dat taku rychlu verziu... tak z listkoveho cesta :)