
Mäso utopené v kečupovom pive
Na Donovaloch zúria preteky... Dobre vymasírovaný mašér naháňa v psom záprahu, ďalšieho mašéra, (ozaj, tak ma...

Zemiakové placky s pečeňou a paprikou
Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, vajcia, prelisovaný cesnak, osolíme...

Krkovička pod čapičkou
Mám rada túto prípravu krkovičky, lebo niet s tym veľa roboty. K tomu ryža a jarný šalátik....

Ľadvinkou plnené teľacie karé
Vykostené umyté a osušené teľacie karé rozkrojíme na obdĺžnikový plát. Zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme,...

Bravčovo-kurací perkelt s knedlíkom
Keďže som dnes varila kombinovanú polievku, tak som sa rozhodla spestriť aj hlavné jedlo. Kombinácia je...

Bravčové rolky s jablkami
Dnes neponúkam nič svetoborné – len taký „nápadík“ na spestrenie. Možno to už niekto predo mnou...

Alobal - bravčová pochúťka
My tomuto jedlu doma hovoríme jednoducho alobal aj ked sa tam alobal používa len na zakrytie plechu....

Pikantné bravčové rebierko
Z bravčového opracovaného karé odsekneme rebierko. Jemne naklepeme, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji.

Mäsové guľky na grile
Mäso premiešame s cibuľou, cesnakom a korením. Vyvaľkáme 20 guliek a hodíme ich do osolenej...

Plnená paprika s krúpkami
Krúpy dáme variť do vody na 20 minút, potom zlejeme vodu, zalejeme novou a opätovne...

Fašírka s červenými zemiakmi
Takúto fašírku som robila prvýkrat... Recept na ňu mám od mojej mamy, po telefóne mi...

Ružičkový kel v mletom mäse
Kúpila som ružičkový kel a rozmýšľala, čo by som z neho pripravila a napadlo...

Pečené rebierko na zázvore so zemiakovou slamou so semienkami
Dnes mám konečne troška viac času, tak som urobila pre nás výborný obed... domáce bravčové pečené...

Roláda z bravčového bôčika so šampiňónmi
Bravčový bôčik vykostíme a zbavíme kože. Mäso rozrežeme tak, aby sme z neho vyklepali plát...

Pikantný bôčik
Tento recept mám ešte z dôb socialistického Receptára. Aj keď sa zdá zložitý, výsledok poteší....

Bravčové pliecko so zelerom na smotane
Variant bravčoviny pripravenej so zelerom v dvoch jeho podobách, buľva a stonky....

Hostina
názov hostina je po mojom švagrovi , ktorý toto jedlo zbožňoval a takto tomu hovoril

Škvarková nátierka
aj tento recept mám od svojej neb. mamky a je odskúšaný a môžem len odporučiť. ...

Bugaci beťár
Spoznala som ho vďaka reštauračnému menu, ktoré si objednávam v práci. Dnes som ho pripravila...

Dolnozemská bravčová pečeň
Bravčovú pečeň nakrájame na malé tenké plátky, zľahka obalíme v polohrubej múke a na masti na...

Sviatočný zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme, ošúpeme a nakrájame na kocky asi 1 x 1 cm. Mrkvu, zeler...

Špagety s omáčkou
Na panvici orestujeme cibuľu, pridáme mäso, a za stáleho miešania varíme do mäkka. Potom pridáme pretlak, paradajky,...

Bodkované karbonátky
Mleté mäso mávame relatívne často, ale zakaždým sa ho snažím robiť trochu inak. No a...

Bravčové na prírodno s duseným špenátom a pečeným banánom
Nekriticky milujem kombináciu slaného a sladkého to preto banán a mäso :)

Lví hlava
Čínský recept na skvělé "knedlíčky" do polévky. Recept je z původní čínské kuchařky a mnohokrát uvařený....

Dolnozemská kapustnica
Tento recept popisuje, ako sa varí klasická kapustnica na Dolnej zemi, ale nie je lacná....