Zabíjačková mňamka

kucharko88 - bez fotkykucharko88, 1. decembra 2022

Zemiaky s kyslou kapustou a jaternicou zapečené v rúre.

6
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Základ:
1,5 kg
1 PL
1 ČL
Plnka:
4 ks (cca 1 kg)
1 ks (cca 200 g)
2 PL
za hrsť
Zálievka:
250 ml (alebo šľahanie)
1 PL
podľa chuti

Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky, zalejeme vodou, pridáme soľ a rascu. Varíme asi 10 až 15 minút. Potom zemiaky scedíme.

  2. 2

    Do plechu, alebo jenskej misy dáme dve lyžice masti, pridáme ešte teplé uvarené zemiaky. Pomiešame. Pridáme oškvarky, opäť premiešame. Pridáme na kolieska nakrájane jaternice a krvavnice, zase pomiešame.

  3. 3

    Ako predposledný krok dáme na vrch vyžmýkanú kyslú kapustu a pomiešame, kapustu môžeme pred použitím premyť, ale ja mám radšej kyslú, takže ju nepremývam.

  4. 4

    Ako posledný krok si v miske zarobíme zálievku - k smotane na varenie/šľahanie pridáme soľ a korenie. Premiešame a zalejeme všetko v plechu/jenskej mise.

  5. 5

    Vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 45 minút, po 45 minútach pridáme na 220 stupňov a necháme dopiecť.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, dobře chlapský. Pár milovníků krvavniček a jaternic tu je a recept ocení. Fajn rychlovka.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha