Zemiaky s kyslou kapustou a jaternicou zapečené v rúre.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Základ: | |
| 1,5 kg |
|
| 1 PL |
|
| 1 ČL |
|
| Plnka: | |
| 4 ks (cca 1 kg) |
|
| 1 ks (cca 200 g) |
|
| 2 PL |
|
| za hrsť |
|
|
|
|
| Zálievka: | |
| 250 ml (alebo šľahanie) |
|
| 1 PL |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky, zalejeme vodou, pridáme soľ a rascu. Varíme asi 10 až 15 minút. Potom zemiaky scedíme.
- 2
Do plechu, alebo jenskej misy dáme dve lyžice masti, pridáme ešte teplé uvarené zemiaky. Pomiešame. Pridáme oškvarky, opäť premiešame. Pridáme na kolieska nakrájane jaternice a krvavnice, zase pomiešame.
- 3
Ako predposledný krok dáme na vrch vyžmýkanú kyslú kapustu a pomiešame, kapustu môžeme pred použitím premyť, ale ja mám radšej kyslú, takže ju nepremývam.
- 4
Ako posledný krok si v miske zarobíme zálievku - k smotane na varenie/šľahanie pridáme soľ a korenie. Premiešame a zalejeme všetko v plechu/jenskej mise.
- 5
Vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 45 minút, po 45 minútach pridáme na 220 stupňov a necháme dopiecť.
Tiež jaternice:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu