
Výborná hrachová polievka
Varím túto polievku už roky hlavne na jeseň a v zime . Ani neviem odkiaľ...

Veniec z mletého mäsa plnený vajíčkami
Sýty mäsový veniec so slaninkou a vajíčkami môžete podávať teplý aj studený.

Pikantný bôčik
Tento recept mám ešte z dôb socialistického Receptára. Aj keď sa zdá zložitý, výsledok poteší....

Pečené rebierko na zázvore so zemiakovou slamou so semienkami
Dnes mám konečne troška viac času, tak som urobila pre nás výborný obed... domáce bravčové pečené...

Dolnozemská kapustnica
Tento recept popisuje, ako sa varí klasická kapustnica na Dolnej zemi, ale nie je lacná....

Dolnozemská bravčová pečeň
Bravčovú pečeň nakrájame na malé tenké plátky, zľahka obalíme v polohrubej múke a na masti na...

Bravčové rolky s jablkami
Dnes neponúkam nič svetoborné – len taký „nápadík“ na spestrenie. Možno to už niekto predo mnou...

Alobal - bravčová pochúťka
My tomuto jedlu doma hovoríme jednoducho alobal aj ked sa tam alobal používa len na zakrytie plechu....

Fašírka s červenými zemiakmi
Takúto fašírku som robila prvýkrat... Recept na ňu mám od mojej mamy, po telefóne mi...

Jarná kuracia roláda s hubami a cuketou
Táto kuracia roláda je šťavnatá, veľmi jemná, s úžasne voňavou a chutnou náplňou z jarnej...

Čachtické rezy
prepisujem svoje recepty takže budem ich postupne pridávať a u niektorých nebudem uvádzať odklial ich mám ...

Roláda z bravčového bôčika so šampiňónmi
Bravčový bôčik vykostíme a zbavíme kože. Mäso rozrežeme tak, aby sme z neho vyklepali plát...

Bravčový fašírko-hamburger plnený brie
Ja viem že hamburgery sa robia z hovädzieho a že sa tam nepridáva múka a vajce ale...

Pikantné bravčové rebierko
Z bravčového opracovaného karé odsekneme rebierko. Jemne naklepeme, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji.

Raňajkové bravčovinky s caesar šalátom
Výborné domáce fašírky vedeli vyčarovať u nás doma v Košiciach pod Šibenou horou aj naše dobré múdre...

Langošové kapustníky
Snažím sa vymýšľať nové chute a naposledy vznikli tieto kapustníky. Vyšlo mi 17 kusov. Na...

Špagety s omáčkou
Na panvici orestujeme cibuľu, pridáme mäso, a za stáleho miešania varíme do mäkka. Potom pridáme pretlak, paradajky,...

Toasty s párkami
Plátky chleba opečieme z oboch strán. Z jednej strany natrieme horčicou, posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou...

Plnená paprika
Plnenú papriku robím na niekoľko spôsobov a toto je jeden z nich. Čo sa týka pomeru...

Bravčovo-bryndzová roláda, zelerové zemiaky
Chudé bravčové mäsko plnené ochutenou bryndzou pečené v alobale, k tomu pretlačené zelerové zemiaky. Intuícia...

Dvojmäsová sekaná s hubami po našom
Našťastie mám od mojich agentov, čerstvé podrobné informácie o „hubovej situácii“ na SVK....

Plnené bravčové rezne
Mäso vykostíme a nakrájame z neho dvojrezne tak, aby na spodnej časti držali spolu. Tĺčikom...

Sviatočný zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme, ošúpeme a nakrájame na kocky asi 1 x 1 cm. Mrkvu, zeler...

Zemiakové knedle s údeným jazykom a cibuľovou „kapustou“ po staročesky
Jazyk uvaríme v neosolenej vode domäkka spolu s koreninami a cibuľou. Teplý uvarený jazyk olúpeme od...

Okaté zapekanky
Jedna z rýchlych chuťoviek, či na večeru, či na raňajky, či len tak -...