
Dusené kurča v smotanovej omáčke s pórom a slaninou
Slaninka ma udrží trochu dlhšie sýteho kedže po kurati som o hodinu zas hladný. Namiesto kuracích...

Kuracie prsia na provensalskom korení
Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Do rozpáleného oleja na panvici hodíme trošku gyros korenia a...

Jednoduché cestoviny s kuracím mäsom
Tento recept robím väčšinou na večeru ako rýchlovku. V podstate sýte jedlo za pár minút.

Kuracie prsia z panvičky so zemiakmi a zeleninou
Mám rada jedlá z jedného hrnca. V nedeľu som robila k obedu kuracie rezne. Zdalo...

Zapekaná zemiaková kaša a kuracie stehná
Vyskúšali sme novinku a upiekli zemiakovú kašu. Určite treba vyskúšať:)

Mäsko na barbecue omáčke
Dobre a chutne... použil som kuracie stehná, ale je možné vyskúšať aj iné druhy mäsa...

Rybacia polievka
Na rozpálenom oleji opečieme cibuľku do zlata. Potom pridáme orezy z rýb. Po opražení pridáme...

Vyprážaný pangasius
Toto jedlo robím veľmi rada, pretože všetky druhy rýb ľúbime a tiež potrebuje minimálny čas na...

Veľkonočná juškovo-šunková polievka
Dve polievky sa v našej rodine jedia naozaj iba raz v roku a obe sú z ...

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Jednoduché a pomerne lacné jedlo, varievam ho na večeru.

Mäsové guľky v kapustovo-paradajkovej omáčke na víne Chardonnay
Jednoduchý obed z guliek z bravčového mäsa v kapustovo-paradajkovej omáčke. Čo je výnimočné, celé jedlo...

Géciho plnka
Vo väčšej panvici osmažíme na masti nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme umytú, očistenú pečeň /ja som...

Pikantné kuracie kúsky
Recept je od Jiřího Babicy, který byl vysílán minulý týden. Musela jsem to vyzkoušet a...

Plnka z kuracích pečienok
Do plnky sa dá dať čokoľvek. Kto čo má rád. Ja ju robím takto....

Mäsové gule s paradajkovou omáčkou
Mäso poriadne vymiešame s ostatnými ingredienciami (cesnakom a mletým korením nemusíme šetriť) a vytvarujeme z neho gule....

Pečené bravčové pliecko marinované vo vínovej marináde (fotorecep)
Recept pochádza z francúzskej kuchyne, vínovú marinádu som pripravila podľa receptu MARINADE AU VIN & PURÉE...

Výborný guláš z párkov
Ak ste takýto guláš ešte neochutnali tak to určite musíte napraviť. Úplne jednoduchý na prípravu a...

Kozľacie mäso so šalviou
Kozľacie mäso sa u nás veľa nejedáva a tak keď nám moja švagrinka "nadelila" polovicu kozľaťa ,...

Vyprážaný rezeň v dvojakom kožuchu
Výprážané rezne robievame maximálne 3x v roku... ale keď ich robím , musia byť z vnútra...

Chalupárske kura
Takéto kura pripravujeme, odkedy sme začali chodiť na chalupu, kde bolo plno práce v dome...

Hovädzie na burgundský spôsob
Každé výročie svadby pre nás znamená, že je čas na naše najobľúbenejšie jedlo - hovädzie burgundské....

Pečeňové halušky
V obchode som si pýtala 500 g pečene. Samozrejme sa pani predavačke podarilo nabrať viac:-) ...

Grilovaná krkovička na omáčke z čierneho piva
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...

Karbonátky podľa receptu českých babičiek
Recept je z krásnej knihy Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědicství našich babiček. Dnes som...

Grilovaný brzlík s cícerovým pyré
Brzlík varíme v osolenej vode asi 30 minút, potom ho vyberieme, očistíme od blán a...

Domáca paštéta z bravčovej pečene so zeleným korením
Túto paštiku pripravujem na domáce oslavy. Kúpim prerastený bravčový bôčik, pokrájam na kocky, uvarím...