Foto: mava
Chcem sa s Vami podeliť o tento recept tak, ako ho už veľmi dlho robím ja, mám ho od mojej tety Marieny.
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Do pekáča dáme kyslú kapustu, na tú poukladáme buď rozporciované kura alebo kuracie stehná. Posolíme kura, ale len trošičku, lebo kapusta je slaná, posypeme sladkou červenou paprikou a na kura ešte pokladieme malé kúsky masla.
-
2
Zakryjeme alobalom a dáme do rúry piecť .
-
3
Po uplynutí tohto času, čas závisí od Vašej rúry - je len orientačný, aby sa oddeľovalo mäso od kosti, odkryjeme, polejeme smotanou aj kura aj kapustu, ja zvyknem ešte vidličkou trošku pomiešať do kapusty smotanu a dáme asi na 20 min. zapiecť.
-
4
Podávame najlepšie so zemiakovou kašou, ale keďže môj syn veľmi kašu nemusí, môže byť aj s knedľou.
Dakujem,skúsim..
đakujem,je to rýchle,chutné,dúfam,že si pochutíte.
Toto bol môj prvý recept,s ktorým som sa rozhodla s vami podeliť a je úplne celý originál,tak ako som sa ho naučila.