Teľacie medailóniky s hríbmi na bielom víne
Jitka Boráňová
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 25. novembra 2015
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 25. novembra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Teľacie medailónky: | |
600 g |
|
|
|
|
|
100 g |
|
200 g čerstvé |
|
100 ml |
|
100 g |
|
50 g |
|
Červená šošovica: | |
200 g |
|
50 ml |
|
300 g |
|
|
Postup
-
1
Teľacie stehno nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme a necháme asi 15 minút odležať.
- 2
Na rozpálenú panvicu pridáme olej, mäso vložíme, sprudka opečieme a preložíme na pekáč. Na panvici na zvyšnom tuku urestujeme hríbiky, ktoré navrstvíme na medailóniky, zastrekneme vínom a pečieme domäkka, kým nezružovejú.
- 3
Medailóniky vyberieme, do mäsového výpeku pridáme na masle spenenú múku, prevaríme, dochutíme soľou a podávame.
- 4
Červená šošovica: Šošovicu vložíme do vriacej osolenej vody, varíme opatrne, aby sa nerozvarila domäkka, potom scedíme. Na panvicu vlejeme olej, na ktorom urestujeme na kocky nakrájanú záhradnú zeleninu. Pridáme šošovicu, premiešame, ochutíme soľou a korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu