Teľacie medailóniky s hríbmi na bielom víne

Jitka Boráňová
šéfkuchárka hotela Alexandria v Luhačoviciach, 25. novembra 2015
Teľacie medailóniky s hríbmi na bielom víne
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Teľacie medailónky:
600 g
100 g
200 g čerstvé
100 ml
100 g
50 g
Červená šošovica:
200 g
50 ml
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Teľacie stehno nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme a necháme asi 15 minút odležať.

  2. 2

    Na rozpálenú panvicu pridáme olej, mäso vložíme, sprudka opečieme a preložíme na pekáč. Na panvici na zvyšnom tuku urestujeme hríbiky, ktoré navrstvíme na medailóniky, zastrekneme vínom a pečieme domäkka, kým nezružovejú.

  3. 3

    Medailóniky vyberieme, do mäsového výpeku pridáme na masle spenenú múku, prevaríme, dochutíme soľou a podávame.

  4. 4

    Červená šošovica: Šošovicu vložíme do vriacej osolenej vody, varíme opatrne, aby sa nerozvarila domäkka, potom scedíme. Na panvicu vlejeme olej, na ktorom urestujeme na kocky nakrájanú záhradnú zeleninu. Pridáme šošovicu, premiešame, ochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu