Medové kuracie prsia

myshull - fotkamyshull, 24. septembra 2012

skvelé kuracie prsia pre tých, čo majú radi trochu experimentovania.

4
porcie
220 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
0,5 hrnček
1 štipka
1 štipka
3 hrnček
0,5 hrnček
1 štipka
1 štipka
0,5 dl
1 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    mäso - do misky vylejeme med, citronovú šťavu, pridáme korenie a olej. kuracie prsia nasolíme, naklepeme, vložíme do misky s medovou zmesou tak, aby boli celé namočené. prípadne môžme použiť viac medu a oleja. dáme na pár hodín do chladničky. keď prsia dobre nasiaknú medom, zohrejeme na panvici olej a osmažíme ich. snažíme sa počas smaženia mäso natierať zvyšnou medovou zmesou, aby boli chuť čo najvýraznejšia. ak nám nejaká zostala, trochu ju povaríme na panvici, pri podávaní ňou môžme dodatočne ešte poliať mäso alebo ryžu. ryža - hrozienková ryža sa varí ako obyčajná ryža, len pri zalievaní vodou sa prihodí aj hrsť hrozienok a dusí sa spolu s ryžou.

Diskusia k receptu

aylinka
recept nevyzerá zle, len sa mi zdá veľa oleja a medu ak tomu dobre rozumiem pol litra aj medu aj oleja
safira85
myslim si ze 0,5 hrnceka neznamena pol litra ale len pol hrceka klasickeho dvojdecoveho
idem to akurat robit dnes na obed potom napisem ako sa mi zadaril:)))