Foto: matavarecha
recept je z knihy : 123 čínskych receptov v slovenskej kuchyni z roku 1989 a samozrejme som ho trošku upravila. Sú tam naozaj Zobraziť celý popisrecept je z knihy : 123 čínskych receptov v slovenskej kuchyni z roku 1989 a samozrejme som ho trošku upravila. Sú tam naozaj dostupné suroviny a je to parádna Čína
porcie
tepelná úprava
Suroviny
3 ks |
|
1 ks |
|
1 čl |
|
3 PL |
|
1 balíček, mrazená |
|
zálev: | |
1 šálka |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
1 PL |
|
1 čl, (ak máme otvorené ak nie dáme ocot) |
|
1/2 čl |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Prsia nakrájame na rezančeky. Vajce a solamyl zmiešame v miske a pridáme mäso. Necháme chvíľku postáť. Prudko opečieme na horúcom oleji a keď je mäso upečené ( naozaj chvíľka) tak mäso vyberieme. Do toho oleja pridáme mrazenú zeleninu, ktorú sme pred tým varili do polomäkka na 500W v mikrovlnke asi 5-7 min. Chvíľočku opražíme zeleninu. Medzitým si pripravíme zálev tak že všetko spolu zmiešame. Ku zelenine pridáme mäso a zalejeme zálevom necháme ešte chvíľku povariť a podávame s ryžou, alebo čínskymi cestovinami.
- 2
vajce a solamyl zmiešame
- 3
pridáme mäso
- 4
sprudka opražíme na oleji
- 5
Keď je mäsko opražené
- 6
tak ho vyberieme
- 7
mrazená zeleninka
- 8
na oleji z mäsa opražíme chvíľku zeleninku
- 9
potom dáme mäso naspäť
- 10
medzitým si pripravíme zálev tak že všetky ingrediencie spolu zmiešame
- 11
zeleninku a mäso zalejeme zálevom
- 12
chvíľku povaríme
- 13
hotovo
- 2
Recept sa mi páči,tiež také robievam.