Parádna Čína fotorecept

matavarecha - fotkamatavarecha, 20. februára 2011

recept je z knihy : 123 čínskych receptov v slovenskej kuchyni z roku 1989 a samozrejme som ho trošku upravila. Sú tam naozaj Zobraziť celý popisrecept je z knihy : 123 čínskych receptov v slovenskej kuchyni z roku 1989 a samozrejme som ho trošku upravila. Sú tam naozaj dostupné suroviny a je to parádna Čína

4
porcie
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 ks
1 čl
3 PL
1 balíček, mrazená
zálev:
1 šálka
1 čl
1 čl
1 PL
1 čl, (ak máme otvorené ak nie dáme ocot)
1/2 čl
1 PL




Postup

  1. 1

    Prsia nakrájame na rezančeky. Vajce a solamyl zmiešame v miske a pridáme mäso. Necháme chvíľku postáť. Prudko opečieme na horúcom oleji a keď je mäso upečené ( naozaj chvíľka) tak mäso vyberieme. Do toho oleja pridáme mrazenú zeleninu, ktorú sme pred tým varili do polomäkka na 500W v mikrovlnke asi 5-7 min. Chvíľočku opražíme zeleninu. Medzitým si pripravíme zálev tak že všetko spolu zmiešame. Ku zelenine pridáme mäso a zalejeme zálevom necháme ešte chvíľku povariť a podávame s ryžou, alebo čínskymi cestovinami.

  2. 2

    vajce a solamyl zmiešame

    Parádna Čína (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme mäso

    Parádna Čína (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    sprudka opražíme na oleji

    Parádna Čína (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je mäsko opražené

    Parádna Čína (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    tak ho vyberieme

    Parádna Čína (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    mrazená zeleninka

    Parádna Čína (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na oleji z mäsa opražíme chvíľku zeleninku

    Parádna Čína (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    potom dáme mäso naspäť

    Parádna Čína (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    medzitým si pripravíme zálev tak že všetky ingrediencie spolu zmiešame

    Parádna Čína (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    zeleninku a mäso zalejeme zálevom

    Parádna Čína (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    chvíľku povaríme

    Parádna Čína (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    hotovo

    Parádna Čína (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

tinca
pekné, zajtra začínajú v Lídli ázijské dni bude všeličo aj rezance, arašidový olej...
cica2
samé dobroty, mňam....krásne aj nafotené, si šikuľka!
1x ani64
marienka44
@Matavarecha ,ja olej po prudkom oprazeni masa vyhodím, tz. ze maso precedim cez sito a dam maso bokom. Do woku dam novy cisty ol.olej na zeleninu a pokracujem ako Ty. Ukladam do KK.
duschko
Recept sa mi pozdava. Aj fotky su velmi pekne. Ukladam do MKK.
bozulka
@tinca , už mám suroviny doma,ale tu sezamový olej nemali.Ostatné mám podľa letáčika.Už mi chýba iba chuť variť...
Recept sa mi páči,tiež také robievam.
orchidea
takéto "čínske" recepty sú veľmi vďačné na prípravu a aj na konečný výsledok, lebo je to vždy dobré, určite ho vyskúšam
miroslavcek
Idem na to len ako dam tu zeleninu do mikrovlnky rozmrazenu alebo priamo z mrazaka a do vody ?
janusa21
veľmi dobrá čína práve som ju robila a veľmi mi chutila .. výborný recept
jana7
Super to vyzerá aj ja ukladám do MKK, vďaka za receptík.
marianne69
Varil moja polovicka,pridal este trosku arasidov,odkazuje,ze vyborny recept,dakujeme:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia