Foto: alexdidi
Dve polievky sa v našej rodine jedia naozaj iba raz v roku a obe sú z "jušky", t.j. z vody z kyslej Zobraziť celý popisDve polievky sa v našej rodine jedia naozaj iba raz v roku a obe sú z "jušky", t.j. z vody z kyslej kapusty. Vianočná s hubami (pridala som už na Varechu) a veľkonočná, ktorú vám predstavujem teraz. Obe sú veľmi, veľmi dobré, aspoň pre nás....možno aj preto tak chutia, že sa nejedia častejšie....tá veľkonočná sa pripravuje vždy na Bielu sobotu....
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Keď už si uvaríme veľkonočnú šunku a klobásku, tak do vývaru pretlačíme cesnak a pokrájame na drobno cibuľu. Pridáme bobkový list a varíme asi 1/2 hodinu. Ja som varila len pre dve osoby, tak surovín je menej.
-
2
Kým sa nám varí cibuľka a cesnak, pokrájame si na kocočky už uvarenú šunku a klobásku na kolieska. Množstvo si zvolíme podľa toho, akú hustú polievku chceme mať. Veľmi dobrú chuť dodá aj pikantná klobáska.
-
3
V juške rozhabarkujeme múku, vlejeme do polievky a varíme ešte 15-30minút. množstvo jušky je len informatívne, lebo závisí od jej kyslosti. Polievka má byť mierne kyslá a mierne pálivá, taká akurát.Na záver pridáme pripravenú šunku a klobásu a prehrejeme. Podľa chuti okoreníme a prípadne dosolíme. Pozor, vývar zo šunky môže byť dosť slaný. Potom už len podávame s veľkonočným koláčom(paskou) alebo bielym chlebom. DOBRÚ CHUŤ prajem.
Diskusia k receptu