Foto: bobox
Podobný recept som videl kedysi dávnejšie v nejakej kulinárskej relácii, trocha som ho zjednodušil a takto si ho potom pripravujeme.
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Z mletého mäsa, soli, papriky, korenia a cesnaku pripravím klobásovú zmes (prípadne fašírkovú) a nechám chvíľu odležať. Zvyknem zmes zamiešať ráno a odložím na 2-3 hodinky do chladničky. Zemiaky ošúpem - vyberám asi rovnako veľké (ak sa dá) a asi v tej veľkosti ako budú aj mäsové guľky, potom ich prelejem olejom a posypem korením na zemiaky a premiešam.
- 2
Do pekáča rozložím kapustu (či už prepláchnutú alebo nie-každý podľa seba),podlejem vývarom alebo trochou čistej vody, z mäsa vyformujem guľky a ukladám do pekáča striedavo, zemiak-guľka - (z obrázku je to patrné) a na každý kus dám trocha slaninky, prikryjem alobalom a v rúre dusím asi 50 min pri teplote asi 220°C, potom odokryjem a ešte zapečiem asi 10-15 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu