Vyprážané bravčové rezne s cibuľovými zemiakmi fotorecept
Dnes som sa rozhodla, že uvarím takýto obed.
porcií
príprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Najprv si dáme do vody variť celé zemiaky (dala som ružové) v šupke.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Krkovičku som mala s kosťou, ktorú som odrezala - nechala som na nej trošku mäsa a odložila som ju pre môjho muža, ktorý si ju rád uvarí, okorení atď...
- 3
 Takže krkovičku už bez kosti si narežeme na rezne (mne vyšlo asi tak 12 ks ani tenké ani hrubé).
                                                    - 4
 Rezne osolíme, naklepeme a môžme začať obaľovať - postupne v múke, rožšľahaných osolených vajíčkach a strúhanke. Klasika.
                                                    - 5
 Obalené rezne vyprážame z oboch strán na masti dozlatista.
                                                    - 6
 Uvarené vychladnuté zemiaky očistíme a nakrájame. Očistíme cibuľu, pokrájame a opražíme na masti. Do cibule pridáme troška vegety, cukor a ocot. Musí to byť taký sladko-kyslý cibuľový nálev. Nálev potom pridáme k zemiakom. Premiešame a podľa chuti okoreníme, osolíme a podávame k rezňom.
Tiež bravčové rezne:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 3
 

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


A ako sa ma?
aby rezen plaval. pouzi nerezovy hrniec s hrubym dnom,alebo vyssiu panvicu,do ktorej sa mesti tolko masti,aby sa rezen nedotykal dna,cize min 5cm a viac.vdaka tomu sa rezen vypraza pri konstantnej teplote a mast sa neprepaluje.
Málo oleja, resp. masti. Musia byt ponorené. Inak nebude strúhanka rovnomerne uprazena.
Tie rezne vyzerajú ako keby boli zo závodnej jedálne CHZJD n.p. v Bratislave.Tak ako tu píše naša kolegyňa, rezne musia plávať ale nie v oleji ale v bravčovej masti. Tá je najlepšia na vyprážanie.Pán Pohlreich vám to potvrdí.Kolegova žena robila kuchárku práve v závodnej jedálni CHZJD a tie rezne vyzerali ako tieto na obrázku. Keď ich robila doma Tónovi, tak do nádoby v ktorej vyprážala rezne, dala naspodok kovovú mriežku.