Plnená paprika fotorecept
Foto: gordonko
Plnenú papriku som poznal klasickú, plnenú ryžou a ochuteným mletým mäsom... Ale Zobraziť celý popisPlnenú papriku som poznal klasickú, plnenú ryžou a ochuteným mletým mäsom... Ale keď som sa dopočul, že plnka obsahuje paštétu, tak som spozornel - zas je tu niečo "nové" alebo inakšie a tak som si ju nechal spraviť a s foťákom v ruke dokumentoval prípravu tohto jedla.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
5 - 10 ks |
|
300 - 500 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
|
|
1 - 2 bal. |
|
do 500 g konzerva (alebo luncheon meat) |
|
2 ks |
|
2 - 3 ks |
|
1 ks |
|
8 - 10 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Papriky opatrne vydlabeme a dáme predvariť tak do polomäkka. Ryžu tiež uvaríme do polomäkka a necháme trochu vychladnúť.
-
2
Do vlažnej ryže pridáme konzervu bravčového masa vo vlastnej šťave - alebo vraj je to dobré aj z lanšmítom - vajcia, pečeňovú paštiku , korenie, soľ a premiešame.
-
3
Touto zmesou naplníme papriky. Zo zvyšku sa narobia guľky a tie sa potom dajú dovariť do rajčinovej omáčky.
-
4
Do hrnca s vodou prisypeme hladkú múku a varíme a miešame.
-
5
Potom príde na rad rajčinový pretlak a po ňom kečup, cukor, soľ, cibuľa s napichanými klinčekami, Šťavu si podľa potreby riedime vodou (soli menej, cukru viac - treba ochutnávať).
-
6
Keď už máme šťavu ochutenú podľa našich predstáv, vložíme do nej naplnené papriky a urobené guľky - chvíľku povaríme a máme hotovo.
-
7
Podávame s knedľou alebo aj bez, ako to chutí mne - veď je tam ryža.
Autor do receptu doplnil použitie paštéty (bod 2). Ďakujeme za upozornenie.
Paštéta je v bode 2, keď mieša ryžu s mäsom. Inak ja by som už potom radšej dal do toho pečeň a nie konzervu, ale to je len môj názor
Ospravedlňujem sa nedočítal som všetky komentáre.
Ospravedlňujem sa nedočítal som všetky komentáre.
paštika ide do ryže spolu s lanšmítom ,alebo bravčovou konzervou