Plnená paprika
Plnená paprika

Plnená paprika fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 8. januára 2020
Plnená paprika (fotorecept)
Foto: gordonko

Plnenú papriku som poznal klasickú, plnenú ryžou a ochuteným mletým mäsom... Ale keď som sa dopočul, že plnka obsahuje paštétu, tak som spozornel - zas je tu niečo "nové" alebo inakšie a tak som si ju nechal spraviť a s foťákom v ruke dokumentoval prípravu tohto jedla.

45 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 - 10 ks
300 - 500 g
1 bal.
1 bal.
1 - 2 bal.
do 500 g konzerva (alebo luncheon meat)
2 ks
2 - 3 ks
1 ks
8 - 10 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Papriky opatrne vydlabeme a dáme predvariť tak do polomäkka. Ryžu tiež uvaríme do polomäkka a necháme trochu vychladnúť.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vlažnej ryže pridáme konzervu bravčového masa vo vlastnej šťave - alebo vraj je to dobré aj z lanšmítom - vajcia, pečeňovú paštiku , korenie, soľ a premiešame.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Touto zmesou naplníme papriky. Zo zvyšku sa narobia guľky a tie sa potom dajú dovariť do rajčinovej omáčky.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hrnca s vodou prisypeme hladkú múku a varíme a miešame.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom príde na rad rajčinový pretlak a po ňom kečup, cukor, soľ, cibuľa s napichanými klinčekami, Šťavu si podľa potreby riedime vodou (soli menej, cukru viac - treba ochutnávať).

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď už máme šťavu ochutenú podľa našich predstáv, vložíme do nej naplnené papriky a urobené guľky - chvíľku povaríme a máme hotovo.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s knedľou alebo aj bez, ako to chutí mne - veď je tam ryža.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Lacné jedlá, Varené

Diskusia k receptu

suzanna1904
Zaujímavý recept. A ide do zmesi teda aj tá paštéta? Lebo v postupe už nie je uvedená. Či je to buď mäso na šťave alebo paštéta? Ďakujem
babka123
Robíš chute! Je to veľmi dobré jedlo, ja by som dala prednosť plnenej paprike aj pred rezňom. Spomínam si, že mama doma robievala tiež s lanšmítom. S paštétou nepoznám.
kuko95
pekny recept a krasne fotky len tu pasteku si dal kam???
kvakac
Vyzerá to veru dobré, musím to tiež skúsiť.
45678
Och, staré dobré študentské casy:-) tiež sme dávali pašteku, na mäso nebolo, vďaka, za pripomenutie
evanaaa
Tak podobne ako robievam, myslím ale len klasicky mleté mäso a ryža, ale načo predváraš papriky? Ja ich po naplnení varím rovno v omáčke aj s guľkami. Nedávam síce klinčeky, ale do zásmažky pridám k paprike troška škorice. Paštéčku som neskúšala, len raz do plnky miesto pečene, tak mi poradila jedna známa....a dalo sa to.
evanaaa
Teraz som si všimla, že nerobíš zásmažku, ale múku dávaš rovno do vody, zaujímavé.....
bobox
@suzanna1904 (9.1.2020 05:43)

Paštéta je v bode 2, keď mieša ryžu s mäsom. Inak ja by som už potom radšej dal do toho pečeň a nie konzervu, ale to je len môj názor
bobox
@bobox (13.1.2020 17:27)

Ospravedlňujem sa nedočítal som všetky komentáre.
bobox
@bobox (13.1.2020 17:27)

Ospravedlňujem sa nedočítal som všetky komentáre.