Plnená paprika
Plnená paprika

Plnená paprika fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 8. januára 2020
Plnená paprika (fotorecept)
Foto: gordonko

Plnenú papriku som poznal klasickú, plnenú ryžou a ochuteným mletým mäsom... Ale keď som sa dopočul, že plnka obsahuje paštétu, tak som spozornel - zas je tu niečo "nové" alebo inakšie a tak som si ju nechal spraviť a s foťákom v ruke dokumentoval prípravu tohto jedla.

45 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 - 10 ks
300 - 500 g
1 bal.
1 bal.
1 - 2 bal.
do 500 g konzerva (alebo luncheon meat)
2 ks
2 - 3 ks
1 ks
8 - 10 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Papriky opatrne vydlabeme a dáme predvariť tak do polomäkka. Ryžu tiež uvaríme do polomäkka a necháme trochu vychladnúť.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vlažnej ryže pridáme konzervu bravčového masa vo vlastnej šťave - alebo vraj je to dobré aj z lanšmítom - vajcia, pečeňovú paštiku , korenie, soľ a premiešame.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Touto zmesou naplníme papriky. Zo zvyšku sa narobia guľky a tie sa potom dajú dovariť do rajčinovej omáčky.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hrnca s vodou prisypeme hladkú múku a varíme a miešame.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom príde na rad rajčinový pretlak a po ňom kečup, cukor, soľ, cibuľa s napichanými klinčekami, Šťavu si podľa potreby riedime vodou (soli menej, cukru viac - treba ochutnávať).

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď už máme šťavu ochutenú podľa našich predstáv, vložíme do nej naplnené papriky a urobené guľky - chvíľku povaríme a máme hotovo.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s knedľou alebo aj bez, ako to chutí mne - veď je tam ryža.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Robíš chute! Je to veľmi dobré jedlo, ja by som dala prednosť plnenej paprike aj pred rezňom. Spomínam si, že mama doma robievala tiež s lanšmítom. S paštétou nepoznám.
Tak podobne ako robievam, myslím ale len klasicky mleté mäso a ryža, ale načo predváraš papriky? Ja ich po naplnení varím rovno v omáčke aj s guľkami. Nedávam síce klinčeky, ale do zásmažky pridám k paprike troška škorice. Paštéčku som neskúšala, len raz do plnky miesto pečene, tak mi poradila jedna známa....a dalo sa to.

Pridaj komentár k receptu: