
Mätové kurča
V miske zmiešame med, najemno nasekanú čerstvú mätu, limetkovú šťavu, čierne korenie a soľ....

Pescado a la Veracruzana
Ryba, avšak nie v mojej obľúbenej smotanovej omáčke, ale v paradajkovej....

Kuracie palacinky
Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okorením. Mäso opečieme, zalejeme...

Šťavnatá pražma so šafránom
Pre milovnikov ryb pridavam jednoduchy recept z par surovin.

Rybacia polievka
... a zas mi rybár priniesol domov rybu. Tentokrát kapra, ktorého moc nemáme radi,...

Zemiaková polievka s vanilkou a husacou pečeňou
1Na malom množstve oleja restujeme šalotku do sklovita, podlejeme bielym vínom, privedieme do varu, pridáme na malé kúsky...

Rukolový šalát so sušenou šunkou a s marinovanými slivkami
Láska ide cez žalúdok a počas sviatku zamilovaných to platí dvojnásobne. Jedlo vtedy povýšme nielen na zážitok kulinársky,...

Burger s chrumkavým rezňom
Spojili sme to, čo nám mimoriadne chutí - poriadne naplnenú žemľu a vyprážaný rezeň. A...

Bravčové rebrá na karameli s červeným vínom
Troška chrumkavé, ale výborné pečené rebrá na karameli.

Rezne v šunkových omeletách
Kuracie rezne mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Vajcia rozšľaháme so soľou a mliekom, na...

Bravčové kotlety s jablkovým pyré
Bravčové kotlety z plemena prasiat Duroc, ktoré bolo pôvodne vyšľachtené v USA.

Husacie stehná s chlebovo-paprikovou plnkou
Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas...

Krém z pečených paprík s mušľami sv. Jakuba a chrumkavými para orechmi
Recept od Martina Korbeliča

Cibuľové plnené kolieska
Veľmi rýchla večera. Neskôr dobrý dych :), samozrejme po cibule. Ale i tak, ...

Camarão na Moranga
Samotný názov „Camarão na Moranga“ znie ako kúzelná kombinácia chutí, a presne tak aj chutí! Tento brazílsky pokrm je prekvapivo jednoduchý na prípravu, no jeho výsledok je ohromujúci....

Jednoduché zapečené „sushi“
Milujete chuť sushi, no nechce sa vám tráviť veľa času jeho poctivou prípravou?...

Bravčový rezeň so zelerom
Rezeň naklepeme, osolíme a obalíme v múke. Na panvici zohrejeme olej, rezeň sprudka opečieme...

Dusené stehienko vo vínovej fazuli
Kuracina je ako maliarske plátno. Môžem k nej pridávať rôzne chute, farby, vône,...

Domáce bravčové rebierko na dubáčencoch
Na sobotu som pripravila skvelý obed, lebo konečne začali aj u nás rásť dubáky... hoci...

Jemne zaúdené kačacie prsia s jablkovým pyré
Dobrý obed a večera sú oslavou spoločne stráveného času. O to viac, ak si nimi uctíme sviatočnú príležitosť. Nech...

Kuracie prsia s rebarborou
Sladký koláč s rebarborou je všeobecne známy, nech už bude akéhokoľvek typu. Ale mäso a...

Jemná teľacia sekaná Bankov
Teľacie mäso je v mojich spomienkach spojené s obľúbenou pochúťkou môjho otca, B. P. Plnená teľacia hruď....