
Dusené stehienko vo vínovej fazuli
Kuracina je ako maliarske plátno. Môžem k nej pridávať rôzne chute, farby, vône,...

Domáce bravčové rebierko na dubáčencoch
Na sobotu som pripravila skvelý obed, lebo konečne začali aj u nás rásť dubáky... hoci...

Bravčový rezeň so zelerom
Rezeň naklepeme, osolíme a obalíme v múke. Na panvici zohrejeme olej, rezeň sprudka opečieme...

Husacie stehná s chlebovo-paprikovou plnkou
Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas...

Bravčové rebrá na karameli s červeným vínom
Troška chrumkavé, ale výborné pečené rebrá na karameli.

Rezne v šunkových omeletách
Kuracie rezne mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Vajcia rozšľaháme so soľou a mliekom, na...

Londýnsky brokolicový zapekanec
Zemiaky som uvarila v šupke a brokolicu povarila nie do úplne mäkka. Plech som si vymastila...

Bravčové kotlety s jablkovým pyré
Bravčové kotlety z plemena prasiat Duroc, ktoré bolo pôvodne vyšľachtené v USA.

Polievka z úhora s ryžou
Z kože stiahnutého úhora odstránime chrbticu a nakrájame ho na malé kúsky, pridáme ryžu, cesnak...

Jemne zaúdené kačacie prsia s jablkovým pyré
Dobrý obed a večera sú oslavou spoločne stráveného času. O to viac, ak si nimi uctíme sviatočnú príležitosť. Nech...

Camarão na Moranga
Samotný názov „Camarão na Moranga“ znie ako kúzelná kombinácia chutí, a presne tak aj chutí! Tento brazílsky pokrm je prekvapivo jednoduchý na prípravu, no jeho výsledok je ohromujúci....

Putimské pečené zo stehna s jablkami
Bravčové stehno potrieme olejom, pridáme citrónovú šťavu, šalviu alebo bobkový list a nakrájané jablká...

Vajíčkový nárez v syrovom obale
Tvrdý syr zabalíme do mikroténového vrecúška a dáme ho variť do vody približne na 25 až 30min....

Paradajková minútka
Slaninu pokrájame na plátky a opečieme na panvici. Pridáme k nej na kolieska pokrájanú cibuľu a umyté, na kolieska...

Krém z pečených paprík s mušľami sv. Jakuba a chrumkavými para orechmi
Recept od Martina Korbeliča

Kyslá polievka z Ružomberka
Toto je kyslá polievka ako ju varila moja mama, ktorá pochádza od Ružomberka.

Mäsom plnený kapustový list na hubách
K mletému mäsu primiešame nakrájanú žemľu namočenú v mlieku, vajcia, korenie a soľ. Kapustové...

Karfiolovo–šunkový nákyp
Karfiol uvaríme v slanej vode a rozoberieme ho na ružičky. Pekáč vymastíme maslom a posypeme strúhankou....

Nákyp zo šunky
Údenú šunku nadrobno pokrájame a spolu s nakrájanou cibuľou urestujeme na oleji.

Jemná teľacia sekaná Bankov
Teľacie mäso je v mojich spomienkach spojené s obľúbenou pochúťkou môjho otca, B. P. Plnená teľacia hruď....

Chrumkavý šalát s teľacími kroketkami
Všetok šalát natrháme ručne do taniera, v ktorom budeme šalát podávať, cibuľu nakrájame na menšie mesiačiky,...

Jednoduché zapečené „sushi“
Milujete chuť sushi, no nechce sa vám tráviť veľa času jeho poctivou prípravou?...

Kačací „torchon“ z pečene v sezamových semienkach
Kačaciu pečeň rozoberieme na väčšie kusy a zbavíme žiliek. Pridáme cukor, soľ, korenie, vermút...

Sardinková natierka
Recept vznikol asi pred 45 rokmi v našej rodine, spôsobom - čo chladnička dá