
Špagety s paradajkovou omáčkou a hrebenatkami
Cestoviny sú v regiónoch pod našimi majestátnymi Tatrami spojené aj s hovädzími či kuracími polievkami....

Pescado a la Veracruzana
Ryba, avšak nie v mojej obľúbenej smotanovej omáčke, ale v paradajkovej....

Kuracie stehienka s banánmi
Tak tento recept mi raz pripravila kamoška a teraz ho sama často pripravujem - je chutný, ...

Halušky zo zubáča v rizlingovej omáčke
Halušky zo zubáča: Filé pomelieme a dáme spolu so smotanou a s vajíčkom asi na hodinu do mrazničky....

Zdravý celoročný šalátik
Šalátik z avokáda, fety a krabých tyčiniek som prvýkrát jedla v jednej reštaurácii a tak mi...

Záhradníkov pstruh
Vypitvané pstruhy narežeme pozdĺž chrbtice z oboch strán až k chvostu. Pokvapkáme citrónovou šťavou vtrieme sladkú...

Fašiangová slovácka klobása
Nakrájané žemle zvlhčíme smotanou a pomelieme spolu s mäsom aspoň dvakrát, aby hmota bola veľmi jemná....

Cestoviny „sempre podľa Davida “
Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak dokážete variť s...

Ryža s rebierkami a artičokmi
Máte chuť na tradičné jedlo plné chuti? Ryža s rebierkami a artičokmi je lahodný pokrm jednoduchý na prípravu a vhodný na každú príležitosť....

Marinované volailles
Netradičný názov, pochádzajúci z francúzštiny :-) označuje kuracie prsia, marinované v lahodnej marináde s...

Vyprážaná prepelička s cviklovou šalotkou
Prepeličku vykostíme tak, aby sme mali stehná s kosťou a prsia bez kosti, stehienka opracujeme tak,...

Francúzke kurča po slovensky
tento recept so opísal s kuchárskej knihy Petra Novotného ale nie som si isty

Kukuřička se slepicí v průhledném vývaru
Velmi oblíbené, lehké, letní jídlo. V receptu je použito maso a vývar slepičí, ...

Kuriatkovské rolky s orechami
Mäsko nakrájame na plátky, ktoré môžeme mierne posoliť a naklepať. Dnu zakrútime šunku, varené vajce a...

Bravčové kotlety s jablkovým pyré
Bravčové kotlety z plemena prasiat Duroc, ktoré bolo pôvodne vyšľachtené v USA.

Slovenská ryža s pečenou zeleninou a klobásou
Vyskúšajte tento chutný recept s obľúbenou slovenskou ryžou od cestovín Ideál, ktorý môžete pripraviť na rodinný...

Roštenka s yorkshirským pudingom à la Viktória Alexandra
Opracovanú roštenku nakrájame na 2 cm steaky, ktoré opečieme na oleji. Pečieme pri 180 °C 5 –...

Kuracie palacinky
Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okorením. Mäso opečieme, zalejeme...

Sladko-kyslé grilované ražniči
Komerčný recept<br /> Grilované ražniči obalené krásnou žltou farbou posypte nadrobno nakrájanými čili papričkami a koriandrom, zalejte...

Orechové kurča v bazalkovej omáčke
Kuracie prsia umyjeme, osušíme utierkou, mierne naklepeme, osolíme a potrieme korením. Osmažíme z...

Voňavé krídelká s arašidovým dipom
Kuracie krídelká nakrájame cez jednotlivé kĺbiky a mäso nakrojíme. Citrónovú trávu, kafírové listy, cesnak a sladkú...

Letná bezlepková grilovačka
Ku každej letnej sezóne bezpochyby patrí poriadna grilovačka. My vám dnes ponúkame tú bezlepkovú....

Rukolový šalát so sušenou šunkou a s marinovanými slivkami
Láska ide cez žalúdok a počas sviatku zamilovaných to platí dvojnásobne. Jedlo vtedy povýšme nielen na zážitok kulinársky,...

Bravčová sekaná s cuketou
Sekaná z cukety a mletého bravčového pliecka je tá správna voľba k obedu.

Šťavnatá pražma so šafránom
Pre milovnikov ryb pridavam jednoduchy recept z par surovin.

Francúzske biele jelítka
Mäso a slaninu dôkladne povaríme, až kým sa z mäsa začnú oddeľovať kosti a chrupavky a...