Závitky z morky s cesnakovo-gaštanovou plnkou
Ladislav Gányiovics
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 4. marca 2013
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 4. marca 2013
Foto: Ivan Majerský
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
90 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Tekvicu rozrežeme na polovice, odstránime semienka a dáme piecť do rúry. Mleté morčacie stehno zmiešame s gaštanovým pyré, nadrobno nakrájanou cibuľou a 5 strúčikmi cesnaku. solíme a okoreníme.
- 2
Pripravíme dva väčšie pláty (filety) morčacích pŕs, naklepeme a naplníme ich plnkou. Prsia zrolujeme, rolku previažeme kuchynskou niťou. Prešpikujeme cesnakom a opečieme na oleji zo všetkých strán. Potom rolku okoreníme, osolíme a pridáme na veľké plátky nakrájanú cibuľu. Zalejeme vínom a vývarom. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri teplote 180–200 °C asi 1–1,5 hodiny spolu s tekvicou.
- 3
Zeleninu nakrájame na kocky a na horúcom oleji orestujeme. Osolíme, okoreníme a podávame spolu s pečenou tekvicou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu