Závitky z morky s cesnakovo-gaštanovou plnkou

Ladislav Gányiovics
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 4. marca 2013
Závitky z morky s cesnakovo-gaštanovou plnkou
Foto: Ivan Majerský
6
porcií
30 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
200 g
2 ks
8 strúčikov
1 ks
200 ml
300 ml
Príloha:
500 g
2 ks
3 ks
400 g
1 kg




Postup

  1. 1

    Tekvicu rozrežeme na polovice, odstránime semienka a dáme piecť do rúry. Mleté morčacie stehno zmiešame s gaštanovým pyré, nadrobno nakrájanou cibuľou a 5 strúčikmi cesnaku. solíme a okoreníme.

  2. 2

    Pripravíme dva väčšie pláty (filety) morčacích pŕs, naklepeme a naplníme ich plnkou. Prsia zrolujeme, rolku previažeme kuchynskou niťou. Prešpikujeme cesnakom a opečieme na oleji zo všetkých strán. Potom rolku okoreníme, osolíme a pridáme na veľké plátky nakrájanú cibuľu. Zalejeme vínom a vývarom. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri teplote 180–200 °C asi 1–1,5 hodiny spolu s tekvicou.

  3. 3

    Zeleninu nakrájame na kocky a na horúcom oleji orestujeme. Osolíme, okoreníme a podávame spolu s pečenou tekvicou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia