Kačacie stehno s dulovým pyré
Michal Škorec
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant pri synagóge v Trenčíne, 29. decembra 2016
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant pri synagóge v Trenčíne, 29. decembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
180 minút
na 120 °C
na 120 °C
Postup
-
1
Kačacie stehná nasolíme, pridáme masť a dáme piecť ponorené v masti pri teplote 120 °C asi 3 hodiny. Potom stehná vyberieme, potrieme medom a majoránom a dáme dopiecť.
- 2
Z uvarených zemiakov, múky a zo soli vypracujeme cesto a tvarujeme lokše, ktoré pečieme na suchej panvici.
- 3
Dulové pyré ohrejeme a dochutíme cukrom a soľou podľa chuti. Podávame s pečeným kačacím stehnom a zemiakovými lokšami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ano, moze to byt aj tak.