Kačacie stehno s dulovým pyré

Michal Škorec
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant pri synagóge v Trenčíne, 29. decembra 2016
Kačacie stehno s dulovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
180 minút
na 120 °C

Suroviny

4 ks
500 g
50 g
50 g
300 g
200 g uvarené
500 g




Postup

  1. 1

    Kačacie stehná nasolíme, pridáme masť a dáme piecť ponorené v masti pri teplote 120 °C asi 3 hodiny. Potom stehná vyberieme, potrieme medom a majoránom a dáme dopiecť.

  2. 2

    Z uvarených zemiakov, múky a zo soli vypracujeme cesto a tvarujeme lokše, ktoré pečieme na suchej panvici.

  3. 3

    Dulové pyré ohrejeme a dochutíme cukrom a soľou podľa chuti. Podávame s pečeným kačacím stehnom a zemiakovými lokšami.

Diskusia k receptu

gabriele
recept sa mi velmi paci...nehovoriac o krasnej fotke...dula je nedocenene vynikajuce ovocie, ktore ste tymto receptom vyniesli na svetlo bozie...je to vyborna kombinacia...len by som mala poznamku k loksiam...nema byt pomer zemiaky-muka obrateny?...teda 200 g muky a 500 g zemiakov? :)...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia