Sviečkovica s dubákmi
Martin Pollák
šéfkuchár reštaurácie D. Steakhouse v Bratislave, 8. septembra 2014
šéfkuchár reštaurácie D. Steakhouse v Bratislave, 8. septembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
na 280-320 °C
na 280-320 °C
Suroviny
450 g s kosťou |
|
1 PL |
|
200 ml kvalitné |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
200 ml (silný vývar z hovädzích kostí varený min. 24 hod.) |
|
Postup
-
1
Mäso aspoň dve hodiny pred prípravou vyberieme z chladničky, aby sme ho natemperovali na izbovú teplotu. Mäso sa tým uvoľní, dobré je ho aj jemne pomasírovať. Steak nikdy nesmieme grilovať studený. Následne ho osolíme hrubou morskou soľou. Potom ho jemne potrieme z každej strany maslom ghí (prepustené maslo), položíme na gril a grilujeme z každej strany pri teplote 280 – 320 °C asi šesť minút (kontrolujeme, môže byť aj viac alebo menej podľa typu mäsa). Tento postup je pre prípravu mäsa medium rare.
- 2
Omáčka: Na panvičke skaramelizujeme kryštálový cukor, do ktorého nalejeme červené víno a varením ho odparíme na polovicu. Vo inej panvičke na masle orestujeme hríby, polejeme zredukovaným vínom, pridáme demi glace a podľa potreby zahustíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu