Kuriatko s klobásovou plnkou
Rastislav Bekeš
šéfkuchár penziónu Harmónia v Modre, 31. marca 2013
šéfkuchár penziónu Harmónia v Modre, 31. marca 2013
Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Kurča umyjeme a pripravíme na plnenie. Klobásu pomelieme. Kurča začneme plniť pod kožou na stehnách a prsiach tak, aby sa koža neroztrhala. Z oleja, papriky a čierneho korenia pripravíme marinádu, ktorou celé naplnené kura pred pečením potrieme. Pečieme hodinu pri 180°C.
- 2
Mrkvu očistíme, do vody dáme štipku soli, cukru a uvaríme do mäkka. Uvarenú mrkvu scedíme, vymixujeme do hladka so smotanou a maslom. Všetko dochutíme soľou a cukrom.
- 3
Ešte teplé kura naporciujeme a podávame s mrkvovým pyré.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu