Kuriatko s klobásovou plnkou

Rastislav Bekeš
šéfkuchár penziónu Harmónia v Modre, 31. marca 2013
Kuriatko s klobásovou plnkou
Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL
100 ml
Mrkvové pyré:
1 kg
100 ml
50 g
1/2 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Kurča umyjeme a pripravíme na plnenie. Klobásu pomelieme. Kurča začneme plniť pod kožou na stehnách a prsiach tak, aby sa koža neroztrhala. Z oleja, papriky a čierneho korenia pripravíme marinádu, ktorou celé naplnené kura pred pečením potrieme. Pečieme hodinu pri 180°C.

  2. 2

    Mrkvu očistíme, do vody dáme štipku soli, cukru a uvaríme do mäkka. Uvarenú mrkvu scedíme, vymixujeme do hladka so smotanou a maslom. Všetko dochutíme soľou a cukrom.

  3. 3

    Ešte teplé kura naporciujeme a podávame s mrkvovým pyré.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia