Žemličky s krkovičkou a so sladkokyslou cibuľou
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 1. januára 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Silvestrovská kuchyňa je výnimočná. Nie je o tanieri všedného dňa ani o sviatočných jedlách podľa zvykov a povier. Chápem ju ako hru nápadov, zvláštnych Zobraziť celý popisSilvestrovská kuchyňa je výnimočná. Nie je o tanieri všedného dňa ani o sviatočných jedlách podľa zvykov a povier. Chápem ju ako hru nápadov, zvláštnych surovín, exotiky. U profesionála aj ako mix všetkého, čo sa počas roka naučil.
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Krkovičku ochutíme soľou, korením, pridáme badián, škoricu, čili, horčicu, nastrúhame cesnak a poriadne vmasírujeme do mäsa. Ochutené mäso vložíme do nádoby na pečenie alebo plechu. Mierne podlejeme bielym vínom alebo vývarom či vodou a vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C na asi 1,5 hodiny.
- 2
Očistenú cibuľu nakrájame na jemné plátky a opečieme prudko na masti. Podlejeme octom a krátko podusíme. Prilejeme asi 200 ml červeného vína a zmiernime plameň na minimum. Varíme domäkka a do hustej konzistencie. Podľa potreby prilejeme víno. Na konci varenia pridáme balzamikový krém a krátko povaríme.
- 3
Keď je mäso upečené, vidličkou ho natrháme. Žemľu rozkrojíme a jemne opečieme, položíme na ňu natrhané mäso a pripravenú cibuľu.
Tiež krkovičkou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu