
Plov / pilaf
Možnosť ochutnať plov sa mi prvý raz naskytla v Taškente, mnoho rokov naspäť. A hneď...

Srnec na tymiáne
... srnec zo Slovenska, cesnak zo Španielska, Maďarská papriková pasta, horčica z Francúzska...

Cuketové lazane pre mäsožravcov
Tohto roku mám toľko tekvíc, "jak šaľeny kalapoch". Nestíhame ich jesť, nehovoriac o tom,...

Superrýchla hrášková polievka
Recept je môj "vynález", keď som si povedal raz o pol dvanástej v nedeľu, že...

Vyprážaný bravčový rezeň so zemiakovým šalátom
Nuž čo k tomuto jedlu dodať... Zrejme ho každý obľubuje. Je to tak aj u nás....

Feijoada brasileira - čierna fazuľa na brazílsky spôsob
Hoci sa fazuľová polievka varí v rôznych variantoch v mnohých krajinách, pôvodný recept na brazílsku obdobu...

Cestoviny s krevetami na smotanovo citrónovej omáčke
Tento recept mám z tejto stránky http://tipnajedlo. sk/recepty/cestoviny-s-krevetami

Tarhoňa zapečená s mletým mäsom
Ste fanúšikmi tarhone a milujete zapečené cestoviny? Potom vyskúšajte tento skvelý recept, v ktorom sú tieto výborné cestoviny skombinované s chutným mletým mäsom....

Kuracie mäso s Nivou a cestovinou
Kuracie prsia nakrájame na pásiky, a sprudka orestujeme v horúcom oleji do mäkka a biela...

Jehněčí česnekem špikované, na česneku pečené
Jehněčí, ale i kůzlečí maso má specifickou chuť i vůni. Obojí se dokonale snoubí s...

Bravčová panenka so zemiakmi s bryndzou
Mäso odblaníme, narežeme na pekné valčeky. Osolíme, okoreníme nahrubo mletým korením, jemne natrieme roztlačeným...

Fazuľový šalát
Fazuľu ako ingredienciu do šalátov používa s obľubou jeden z mojich bratov. Ja mám tentokrát premiéru....

Bravčové plnené roládky v parnom hrnci
Bravčové plátky dobre naklepeme, osolíme, okoreníme bazalkou, korením gyros, rozmarínom z oboch strán

Kuracie pečienky s vajcom
Veľmi chutná a rýchla príprava pečienok, manžel ich zbožňuje!:-D

Srnčie stehno na smotane
Pokrájanú zeleninu dáme do 1, 5 l vody, pridáme ocot, čierne korenie, borievky, ...

Grilovaná husacia pečeň s pečenými jablkami a toastom
Husaciu pečienku si opláchneme pod studenou vodou, aby sme ju zbavili krvi, potom z nej...

Bulgur pánev s kuřecím a se zeleninou
Bulgur máme rádi a tak si pomalu vymýšlím asi to co již bylo vymyšleno, jen o...

Zapekané mäso
Cibulu pokrajame a udusime na oleji do polomakka. Rozložime do zapekacej misy. Na to dame oplachnute sterilizovane...

Pečená chobotnica so zemiakmi
Ja zbožnujem všeliake morske prišerky, moj muz moc nie, ale dnes som ho velmi prekvapila...

Rillettes bravčové francúzske
Tento recept som objavila v časopise Šarm a či je pravý francúzsky?Tvrdia že áno, tak som ho...

Mäsové guľky na bakoňský spôsob
Základom bol môj recept Madarské bakoňské plátky zo 17. apríla 2011 , teraz som pripravila mäsové...

Ozajstná domáca klobása
Mäso zomelieme na väčšie kusy, pridáme koreniny, soľ a 200 ml vody.

Bravčová krkovička s cesnakom
Tento recept je môj vlastný a pripravujem ho na nedeľný obed. Je vynikajúci a veľmi chutný a...

Keftedes – grécke fašírky
Fašírky pečené v neuveriteľne chutnej omáčke. Príprava jednoduchá a hlavne rýchla.

Sekaná z bôčika
Tento recept je ešte z čias predrevolučných a tak ho sem dávam ako RETRO-recept v nezmenenej podobe...

Cepelinai
Tradičné litovské jedlo. Je veľmi sýte a aj nezdravé, ale skvelá chuť to preváži:)