Bravčové rezne na šalvii
Na tanieri zmiešame múku, nasekanú šalviu, soľ a korenie. Touto zmesou poprášime rezne z...
Roládky z bravčového a hovädzieho mäska
Hovädzie mäsko odblaníme a narežeme si 10 ks rezňov... a naklepeme ich
Chutná desiata
Recept som videla v jednom programe tak som sa ho rozhodla pripraviť. Bol velmi chutný a...
Dusené jahňacie kolienko so saturejkou
Na tento sviatočný deň som pripravila dusené jahňacie kolienko, ktoré som na záver posypala saturejkou.
Kolagénový vývar z hovädzích kostí
Vývar z kostí obsahuje veľa vitamínov, minerálov a kolagénu. Vývar zredukujeme na želatínu a tuk....
Omeleta s hubami
Z mlieka, vajec, soli a múky vymiešame husté cesto, ktoré zriedime postupným pridávaním mlieka. Na...
Grilované stehná so šalátom
Mäsko si dobre okoreníme a dáme trošku oleja. Necháme na chvíľku odležať. Dáme na rozpálený...
Polenta so syrom a ančovičkami
Kukuričnú múku orestujeme nasucho, zalejeme mliekom, rozpusteným maslom (tukom) a posolíme. Polentu pomaly dusíme...
Mexický závitok z rybieho filé
Z rybieho fi lé nakrájame tenké veľké pláty. Tie slabo posolíme a doprostred každého dávame rybiu...
Quiche s údenou treskou
Tento recept mam uz dost dlho. Nasla som ho v jednej kucharskej knihe.
Uhorkový šalát so sardelami
Uhorky, najradšej mám trochu prerastené nakladačky, ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Jogurt zmiešame...
Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami
Zeleninu umyjeme, osušíme. Cuketu a mrkvu nakrájame na julienne spôsob.
Mňam kuracinka
Kuracie prsia narežeme na dlhšie rezance. Cibuľu speníme na oleji, pridáme osolené kuracie prsia, ...
Chrumkavé pliecko
Slivky namočíme do jablčného vína. Pliecko umyjeme, osušíme, okoreníme a osolíme. Kožu narežeme...
Jazmínová ryža s bravčovým mäsom
Aromatická jazmínová ryža s bravčovým mäsom ochutená jemnou omáčkou. Ideálny recept na večeru počas pracovného týždňa....
Karí v lístkovom ceste
Kuracie mäso pokrájame na malé slíže, upražíme na oleji s cesnakom a na malé kúsky pokrájaným...
Slaný krupicový nákyp bez lepku so slaninkou a s pórom
Sladký nákyp sme vám už predstavili. Je naozaj výborný. Ale až keď ochutnáte slanú verziu,...
Mušle Sv. Jakuba a šošovicový šalát
Priznám sa, že Mušle Sv. Jakuba som jedla včera po prvý krát. Je to...
Čertovská omeleta
Na oleji urestujeme kolieska klobásy, pridáme nakrájané feferónky, kapie a premiešame. Túto zmes zalejeme vajcami...
Lososový špíz so sezamom
Na dnešný obed som pripravila skvelého chrumkavého lososa so sezamom, ktorého som urobila netradične na špíze...
Talianske plnené cestoviny casoncelli à la Bergamo
Vychutnajte si skvelé talianske cestoviny s názvom prekrásneho Bergama.
Rind Sulz so zeleninou
Hovädzie mäso uvaríme, vychladnuté nakrájame na kocky 1 x 1 cm, rovnako aj koreňovú zeleninu,...
Teľací steak v citrónovej strúhanke s mrkvovým pyré
Citrónová strúhanka: V kuchynskom robote rozmixujeme strúhanku, kurkumu, citrónovú kôru, soľ a počas mixovania prilievame roztopené...
Grilovaná prepelica s pečenými paprikami
Grilovanie vládne letu. Aj v našom hoteli. Učíme sa ho však od národov, ktoré takto bežne pripravujú svoje jedlo...
Kurča - Kornish Hen - pečené v papierovom vrecúšku
Variant mojeho klasického kurčaťa pečeného v „sáčku“....
Rybacia polievka s krutónikmi
Rybacia polievka je niečo, čo sa nedá jesť každý deň, ale raz za čas je to lahôdka....
Restované paprikové jaderníky, srdiečka so šunkou
Raňajkuj ako kráľ, o obed sa rozdeľ s kamarátom a večeru daj nepriateľovi! Stará dobrá rada!...