Šťavnaté kúsky

redakcia - fotkaredakcia, 20. júla 2009
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
2 PL
200 ml
100 g
2 PL
4 PL
2 KL
 PL
6 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná umyjeme a osušíme. Kožu oddelíme na prst od mäsa, no necháme ju k nemu pripevnenú.

  2. 2

    Mäso pod kožou osolíme, okoreníme a potrieme šalviou. Potom kožu opäť vrátime do pôvodného stavu, teda tesne k mäsu.

  3. 3

    Takto pripravené stehná dáme na chladné miesto (do chladničky) na noc.

  4. 4

    Z kečupu, medu, horčice, citrusovej šťavy, soli, korenia, čili korenia, karí korenia a oleja pripravíme omáčku.

  5. 5

    Stehná grilujeme približne 15 minút dozlatista. Ugrilované namáčame v omáčke. Podávame s bielym chlebom.

Diskusia k receptu