Kapor s pomarančom
Porcie kapra umyjeme v octovej vode, pokvapkáme citrónom, osolíme a posypeme korením a rascou...
Plnené šampiňóny
Šampiňóny očistíme, klobúčiky oddelíme a urobíme do nich priehlbinku. Namočíme ich na 10 minút do...
Predjedlo z tuniaka
do tuniaka bez nálevu pridajte na drobno pokrájané kyslé uhorky, pokrájanú pažítku, opláchnuté kapary/aby neboli veľmi...
Kura na koreňoch
Trochu som zasa experimentovala s jedným často používaným receptom a aj zmenou len dvoch ingrediencií mi vyšlo...
Biele mäso na zelenine
Tento recep je rýchly, a je výborný. Je aj diétný. Robievam ho často.
Ľahký tuniakový šalát
Tento recept vznikol od môjho hladu :-D prišla som domov zo školy, vyhladovaná tak som si...
Makaróny na ázijský spôsob
Na panvici rozpálime olej. Mäso nakrájame na malé kúsky, okoreníme ho a dáme prudko opiecť...
Ceviche de pescado (Marinovaná ryba s tortilla čipsami)
Rybu nevaríme, ale vložíme ju do ovocnej šťavy a dáme do chladničky asi na jednu hodinu....
Pikantné bažantie prsia
Bažantie prsia umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a dáme do misy. Olej rozmiešame s majoránom,...
Bravčová krkovička na kalerábe
Krkovičku nakrájame na pláty, naklepeme, osolíme, okoreníme a osmažíme na oleji. Potom ich...
Jelení chrbát v orechovom cestíčku na kapustovom kréme
Umytý a očistený jelení chrbát grilujeme na panvici 1, 5 minúty z každej strany a necháme odpočinúť....
Miešané udené mäso
Udeninu variť 20 minút, potom ju pokrájame na rezančeky. Z oleja a cukru urobíme karamel do toho...
Žďárske jahniatko
Odblanený jahňací chrbát cez noc namočíme do mlieka, aby stratil ovčiu arómu. Potom ho prešpikujeme...
Slaný koláč
Tento koláč je inšpirovaný tureckou pidou, čo je krásne povedané veľké upratovanie v kuchyni, lebo...
Pražský salát II podle ČSN
Recept z knihy Receptury studených pokrmů, vydavatelství Merkur r. 1987, str. 42 ČSN...
Medovo-pomarančové kačacie prsia so špenátovým šalátom
Výsledok nedeľného experimentovania
Jahňacie kolienko na krupote s medovým karamelom
Sladí, dochucuje, zahusťuje i lieči. A tak s medom pracujem veľmi rád aj za...
Ligúrsky tuniak s ratatouille zeleninou
Zeleninu nakrájame na kocky 1 x 1 cm (ratatouille), orestujeme na olivovom oleji, dochutíme soľou,...
Pstruh dusený so smotanou
Pstruhy očistíme, umyjeme a osušíme. Potom ich osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, ...
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou
Chrumkavé kačacie prsia v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate, sú...
Kuracie stehná na zelenine s jarnou cibuľkou
Stehná umyjeme a posypeme grilovacím korením, na panvici ich na oleji opečieme, potom stehná vyberieme, prebytočný olej zlejeme,...
Kačica pre božieho námestníka
Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...
Tekvicový krém s kuracími filetkami a speneným mliekom
Tekvicu Hokaido osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rozohriatej rúry asi na 30 minút....
Hubovo–hovädzia polievka
Hovädzie kosti vložíme do studenej vody a dáme variť. Ušľaháme vaječný bielok a primiešame paradajkový pretlak...
Losos v sezame
Sezamové semienka osmažíme na panvici BEZ oleja kým nezhnednú . Vyberieme a dáme ich...
Kuracia bábovka
Kuracie prsia nasolíme, nakoreníme. Šunku a slaninu nakrájame na plátky. Bábovku vyložíme papierom, ...
Krevetové špízy s mätovým dipom a šalátom z cukrového hrášku
Na letné príležitosti sú grilovačky ideálne a nami veľmi obľúbené. Naposledy sme si grilovali krevetky, ...