
Steak z hovädzej roštenky s mrkvovým pyré
Súkromný šéfkuchár Ladislav Floreán v tejto časti nášho seriálu ukáže ako pripraviť výnimočné jedlo, ktoré vyzdvihne...

Kuracie kyjačiky na smotane s jalapeño a hubami
Variant klasiky slovenskej kuchyne som tentoraz obohatil „pikantériou” z jalopeño a salsy, ktorú podľa potreby hravo...

Dusená ryba na hrozienkach
Do hrnca dáme umyté plátky ryby a pokvapkáme ich citrónovou šťavou a worcesterskou omáčkou. Cibuľu a...

Ražniči z králika s uhorkovou raitou
Filety z králika umyjeme a osušíme. Vložíme do misy, pridáme olej a tandori zmes, ...

Kurča s implantátmi
Ideálny recept pre rodinu, kde všetci milujú plnku z kurčaťa a bijú sa, len o...

Nakladaná hus
Hus rozdelíme na porcie. Na dno kameninovej nádoby rozložíme kolieska cibule. Na ňu položíme porcie...

Zabíjačkové delikatesy s paprikovou penou
Bravčová panenka: Očistenú panenku sprudka opečieme na panvici a naložíme ju do zmesi z cukru, zo soli a...

Mäsová omeleta v lístkovom ceste
Dnes som to robila prvý krát a riskla som to aj s fotením. Podarilo sa mi...

Valčeky v slaninke
Bravčové pliecko zomelieme, pridáme soľ a korenie. Nadrobno nakrájame sušené paradajky a pridáme ich do...

Sviečkovica s blanšírovanou zeleninou a vývarom
Hovädziu sviečkovicu očistíme, okoreníme a osolíme. Sprudka ju opečieme z každej strany na rozohriatom olivovom...

Zeleninový guláš s morskými plodmi
Na tuku pripravíme svetlý cibuľkový základ, v ktorom rýchlo orestujeme mletú červenú papriku a zalejeme vývarom....

Koleno na pive
Koleno zbavíme prípadných štetín, umyjeme, osolíme vložíme do pekáča zalejeme do tretiny vodou a prikryjeme ho vrchnákom...

Pošírovaný tolstolobik s petrželkovým máslem
Rozhodl jsem se udělat si něco na odlehčení jídelníčku, a tak padla volba na pošírovanou rybu....

Plnený list čínskej kapusty
Na panvici na oleji podusíme do mäkka cibuľu a rozdrvený cesnak, pridáme nasolené a okorenené mleté...

Stehienka v slaninkovom župane
Mäso vyklepeme vo fólii po obidvoch stranách, vrchnú fóliu odstránime a na vyklepaný plátok dáme syr,...

Terinka zo zajaca s višňovým dipom
Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, bobkový list, celé nové korenie,...

Ovarová polievka
Mäso nakrájame na kocky, očistenú hlavu rozsekneme a dobre umyjeme. Vložíme do osolenej vody, ...

Kapor s pomarančom
Porcie kapra umyjeme v octovej vode, pokvapkáme citrónom, osolíme a posypeme korením a rascou...

Rybie placky
Rybie mäso rozoberieme na malé kúsky a vmiešame do zemiakov, ktoré sme prelisovali.

Grázlová papanička
Zemiaky chvíľu povaríme v šupke. Necháme vychladiť a prekrojíme na polovice. Stred vydlabeme a naplníme...

Sýta polievka z pasírovanej koreňovej zeleniny s kurčaťom a haluškami
Pôvodne som chcela toto jedlo pomenovať "Náš ajmoht" (Ajmoht názov jedla v Slovinsku). Prečítala som...

Pipi - zakliata polievka
Pri tejto práci som vychádzal z nepreberného množstva receptov na prípravu Ruského národného jedla : "Boršč" ....

Rybí tousty
V mládí jsem žila v Praze a měla jsem oblíbenou rybí restauraci na Václavském náměstí. Tak...

Kurací hrniec
Neviem, či to tu už niekto publikoval , ale napadol ma tento recept, keď som hútal čo...