Pečené kurča
Pečené kurča

Kurča s implantátmi fotorecept

vretienko - bez fotkyvretienko, 30. apríla 2017
Kurča s implantátmi (fotorecept)
Foto: vretienko

Ideálny recept pre rodinu, kde všetci milujú plnku z kurčaťa a bijú sa, len o stehienka a krídelká. Prsia ostávajú nepovšimnuté.

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
50 g
Plnka:
5 ks
1 ks
2 ks
125 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kožu kurčaťa cez prsnú kosť opatrne narežeme, jemne stiahneme do strán, dbáme na to, aby sme ju príliš neporušili a prsia vyrežeme.

    Kurča s implantátmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: Rožky nakrájame na malé kocky, zvlhčíme mliekom, pridáme rozšľahané vajíčka, petržlenovú vňať posekanú nadrobno a premiešame. Cibuľku speníme na oleji, pridáme nadrobno nakrájané pečienky, chvíľku restujeme, pridáme bujón, čierne korenie, trošku vody a 10 minút podusíme. Pridáme k namočeným rožkom a všetko dôkladne premiešame. Podľa potreby dosolíme. Ak je plnka riedka, zahustíme ju strúhankou. Kurča zo všetkých strán nasolíme a miesto chýbajúcich pŕs navrstvíme plnku.

    Kurča s implantátmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Natiahneme naspäť kožu a dôkladne zošijeme. Zvyšnou plnkou naplníme vnútro kurčaťa a pokračujeme už obvyklým naučeným spôsobom. Ja kurča uložím na pekáč, podlejem asi 1,5 dcl vody, posypem rascou a poukladám kúsky masla.

    Kurča s implantátmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečiem asi dve hodiny pri 200 °C, spočiatku prikryté, potom dopekám odokryté, podlievam a otáčam podľa potreby.

    Kurča s implantátmi (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
No - tak toto je super napad - tieto "implantaty" :) Odteraz kuriatko inak nepeciem - len podla teba (po plastickej operacii). :)) Velmi sa mi paci tento recept!
Tiež to považujem za super nápad, lebo u nás na pečenom kuriatku nikto nechce prsia. Plnka a pečené kura, to je moje obľúbené jedlo :) Super !
U nás pečieme iba šťavnaté diely z kurčaťa (aj tak kupujem na farme), prsia používam na inú úpravu. Tie sú vždy suché upečené, nech robíš čo robíš.
A plnku zásadne natenko na malý plech extra aby bola chrumkavá. Tak to viem od detstva od mojej mamy.
Kuracie prsia sa výborne grilujú v elektrickej rúre. Prsia pred grilovaním pozdľžne narezať na rovnakú hrúbku, natrieť rastlinným olejom. Z jednej strany grilovať cca 6 minút, otočiť a grilovať ďalších 6 minút. Nikdy sa nestalo, že by boli suché.
Vtipný recept, plnky není nikdy dost! Určo vyzkouším, plněné kuře a plnku zvlášť - miluji! Zpravidla na 1. máje dělám plněné kuře, ale letos to vyhrály zapékané těstoviny s uzeným, které miluju úplně rovnako.
supér,mám ďalší variant na spotrebovanie kuraciny, doteraz som po kúpení kuraťa porcoval na tri
porcie : prsia -väčšinou na soté, stehná,krídla a trtol na pečenie a zvyšok do polievky.
Dal som 5*
Odskúšané.Urobila som rovno dva :-D
Len som sa spamätala neskoro,že však som chcela odfotiť.Z druhého už polovica chýba:D



Pridaj komentár k receptu: