Kurča s implantátmi fotorecept
Foto: vretienko
Ideálny recept pre rodinu, kde všetci milujú plnku z kurčaťa a bijú sa, len o stehienka a krídelká. Prsia ostávajú nepovšimnuté.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Kožu kurčaťa cez prsnú kosť opatrne narežeme, jemne stiahneme do strán, dbáme na to, aby sme ju príliš neporušili a prsia vyrežeme.
-
2
Plnka: Rožky nakrájame na malé kocky, zvlhčíme mliekom, pridáme rozšľahané vajíčka, petržlenovú vňať posekanú nadrobno a premiešame. Cibuľku speníme na oleji, pridáme nadrobno nakrájané pečienky, chvíľku restujeme, pridáme bujón, čierne korenie, trošku vody a 10 minút podusíme. Pridáme k namočeným rožkom a všetko dôkladne premiešame. Podľa potreby dosolíme. Ak je plnka riedka, zahustíme ju strúhankou. Kurča zo všetkých strán nasolíme a miesto chýbajúcich pŕs navrstvíme plnku.
-
3
Natiahneme naspäť kožu a dôkladne zošijeme. Zvyšnou plnkou naplníme vnútro kurčaťa a pokračujeme už obvyklým naučeným spôsobom. Ja kurča uložím na pekáč, podlejem asi 1,5 dcl vody, posypem rascou a poukladám kúsky masla.
-
4
Pečiem asi dve hodiny pri 200 °C, spočiatku prikryté, potom dopekám odokryté, podlievam a otáčam podľa potreby.
A plnku zásadne natenko na malý plech extra aby bola chrumkavá. Tak to viem od detstva od mojej mamy.
ja som doteraz prsia nechávala-no plnku natlačila pod kožu-ako to dalo..vyzeralo kurča ako malá hus..:-)
môžem inovovať..vďaka..
porcie : prsia -väčšinou na soté, stehná,krídla a trtol na pečenie a zvyšok do polievky.
Dal som 5*
Len som sa spamätala neskoro,že však som chcela odfotiť.Z druhého už polovica chýba:D