Bravčový závitok v sviečkovej

tom1372 - bez fotkytom1372, 1. decembra 2013
Bravčový závitok v sviečkovej
Foto: tom1372

Je to môj prví recept z mäsitých jedál na vareche.

8
porcií
120 minút
príprava
60 minút
na 100 °C

Suroviny

800 g
1 ks
1 ks
2 ks
5 g
5 g
Omáčka:
2 ks
2 ks
4 ks
2 ks
2 PL
100 ml (na dusenie)
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na začiatku som si pokrájal mäso na 100 gramové rezne. Potom som mäso naklepal, osolil a okorenil. Popritom som si nakrájal mrkvu, vajíčka a klobásu na menšie štvrtky. Naklepkal som mäso a naplnil vajíčkom, klobásou, mrkvou a zabalil som ho. Na krajoch som uviazal nitov.

  2. 2

    Petržlen a mrkvu so si nastrúhal na strúhadle. V hrnci som si rozohrial 65 ml oleja a dal som tam mrkvu, petržlen, bobkový list a celé čierne korenie. Chvíľu som to podusil. Potom som to zalial vodou, pridal som soľ a mäso. Nechal som to dusiť pod pokrievkou asi 60 minút.

  3. 3

    Potom som mäso vybral na tanier. Z omáčky som vybral celé čierne korenie, bobkový list a rozmixoval som omáčku. Potom som pridal zápražku a neskôr smotanu. Omáčku som nechal prevariť. Mäso som prekrojil na dve časti a podávam s dusenou ryžou.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Aj ja zíram ako puk, teda klobúk dolu, v Tvojom veku som ani netušila, čo do sviečkovej ide, šikovný si a za to u mňa máš 5* :)
chválim Ťa,chute určite vynikajúce podľa ingrediencií...Ja by som sviečkovú mohla každý týždeň:-)Toto jedlo mi trochu pripomína aj španielske vtáčiky,asi kvôli tomu vajíčku.Pekne sa Ti vydarila aj ryža.Prajem veľa,veľa úspechov.

Pridaj komentár k receptu: