Pikantný šalát z mladej zeleniny, divej ryže, s krevetami a avokádom

Richard Noskovič
šéfkuchár Hotela Kaskády v Sielnici, 3. júla 2012
Pikantný šalát z mladej zeleniny, divej ryže, s krevetami a avokádom
Foto: Trumpeter
4
porcie

Suroviny

1 ks
50 g
100 g
20 g
50 g
1 dl
50 g




Postup

  1. 1

    Ryžu opláchneme pod studenou vodou a dáme variť do osolenej vody. Keď je skoro uvarená (al dente), tak ju scedíme a odložíme do misky.

  2. 2

    Očistíme mrkvu, papriku a cibuľu, poumývame zeleninu aj cuketu a nakrájame na rezančeky. Olivový olej si dáme na panvičku, zohrejeme, pridáme nakrájanú zeleninu aj s cibuľou, osolíme a restujeme asi 5 minút.

  3. 3

    Pridáme čili omáčku, uvarenú ryžu a dochutíme soľou. Necháme vychladnúť.

  4. 4

    Očistíme avokádo a roztlačíme ho v mažiari alebo veľkou lyžicou v miske. Pridáme soľ, olivový olej, šťavu z grepu a všetko spolu premiešame. Ak necítime grep, pridáme ešte grepovú šťavu, na chuti záleží.

  5. 5

    Krevety umyjeme (ak máme čerstvé krevety, odstránime črievko). Maslo dáme na panvičku. Na rozohriate pridáme krevety, osolíme a restujeme, kým nezružovejú. Pridáme biele víno, cesnak, petržlenovú vňať a podusíme.

  6. 6

    Všetko podávame vychladnuté. Najskôr naaranžujeme šalát, na to poukladáme krevety. Omáčku môžeme naservírovať zvlášť na tanieri, prípadne v omáčniku, alebo ňou môžeme krevety jednoducho preliať.

Diskusia k receptu

bozulka
Pre mňa božský pokrm,určit urobím...!Je tam všetko čo mám rada a je to aj nenáročné.