
Holubky
Tento recept mam od mojej mamky, holubky sú veľmi obľúbeným jedlom nielen u nás. Patria aj...

Domáci demiglace
Stále mi vŕtalo v hlave, prečo jedlo v reštauráciách chutí tak "luxusnejšie" na rozdiel od toho...

Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou
Dnešný obed z jedného pekáča. Jedným slovom - SUPER !

Núdzový kurací obed
Dnes naozaj z núdze cnosť. Aj som zvažovala, či to vôbec pridať, ale výsledok...

Bravčová panenka s hríbovou omáčkou so smotanou
Veľmi jednoduché, chutné a úžasne jedlo s lesných hub

Fazuľová omáčka
určite poznate fazulovú omačku :) mám ju celkom rada :) tak tu je taký recept...

Kurací paprikáš trošku inak
Recept mám z Maďarska od známej moderátorky programu "Gasztroangyal", ktorý je prevažne o varení zabudnutých jedál starých materí, ale aj o novej modernej gastronómii....

Pravá zabíjačková tlačenka
Mäso z hlavy, koleno, jazyk a srdce uvaríme spolu s kožami v malom množstve vody...

Jemnučké mäsko
Tento recept je veľmi jednoduchý, hlavne keď nemáte chuť dlho vyvárať pri sporáku :)

Restovaná pečeň
Nie každý miluje bravčovú pečienku, ale ak sa podarí, tak je to pochúťka.

Hovädzie na koreňovej zelenine s omáčkou z červeného vína (na burgundský spôsob)
Keď som uvidel to hovädzie v obchode, vedel som, že ho musím mať. Nevedel...

Parížsky šalát
Ďalší z mojich šalátov, ktorý si robím zásadne doma. Ochutnajte, je výborný.

Žobrácka kaša
Očistenú a umytú bravčovú hlavu s vnútornosťami uvaríme v mierne osolenej vode tak, že sa mäso...

Plnený zapečený patizón - squash
Dneska som pripravila obed zo zvyskov peceneho jahnacieho masa a uvarenej ryze.

Kuracie prsia na prírodno so zelenou zeleninou
Recept je od Jamieho Olivera z knihy "15 minutes meals".

Kotlíkový guláš z kuracieho mäsa
Mám rada recepty, kde sa všetko varí v jednom hrnci, toto je jeden z nich....

Pečená kačka, domáca parená knedľa, hlávková kapusta
Kačicu umyjeme. Odrezanú kožu z krku a tuk zo zadnej časti osolíme a položíme na dno...

Znojemské bravčové ragú
Náš nedeľný obed. Bravčové kocky na cibuľke s horčicou, paradajkovou šťavou, vareným vajíčkom a...

Bravčové pliecko vo vlastnej šťave
Dnes vam v tomto recepte ukazem aj to ako sa vykostuje bravcove pliecko.

Čínske mäso
Prečo sa tento recept volá Čínske mäso netuším, žeby to vymysleli nejaký Číňania? Silne pochybujem, ...

Šarišská pochúťka v zemiakovej placke
V každom regióne má tento recept iný názov. Môže sa robiť z kuracieho, morčacieho alebo...

Cestoviny so špenátovo-syrovou omáčkou, s kuracím mäsom a hlivou
Na návšteve u kamarátky v Prešove som v jednej reštaurácii ochutnala cestoviny so špenátovo-syrovou omáčkou. Tak...

Hovädzie zadné s americkými zemiakmi
Kedže som sa po dlhšom čase dostala ku kvalitnému bio mäsku z jednej rodinnej farmy tak som...

Medvedie morčacie prsia ako čína
Morčacie prsia som pokrájala na rezančeky. Z uvedených surovín som urobila marinádu a nechala prsia do...

Divoké srdce so smotanou
Pripraviť srdce a to nie len z diviaka, ale aj bravčoviny či hovädziny nie je žiadne...

Pečeňová paštéta ( fotorecept)
Recept mám už dávnejšie a dátuje sa z našich domácich rodinných receptov. Robila ju už moja mamka...

Cestoviny s krevetami (à la crème fraîche)
Tento recept je jeden z nasich najoblubenejsich. Je to tiez nas tradicny recept na Sv...