Fileta zo sumca s cviklovými lievancami
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 2. augusta 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
4 filety |
|
|
|
|
|
50 ml |
|
1 vetvička |
|
1 vetvička |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
200 g |
|
4 strúčiky |
|
250 ml |
|
50 g |
|
1 ks menší |
|
Cviklové lievance: | |
2 ks menšie |
|
20 g |
|
400 ml |
|
150 g |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Filety zo sumca očistíme, z vody, koreňovej zeleniny, byliniek a zo soli pripravíme vývar, ktorý po uvarení scedíme. Do takto pripraveného vývaru vložíme filety zo sumca, ktoré pomaly pošírujeme (teplota vývaru sa pohybuje v rozmedzí 75–95 °C, nesmie vrieť) asi 8 minút.
- 2
Na olivovom oleji opražíme plátky cesnaku, pridáme smotanu, necháme zredukovať a nakoniec pridáme čerstvý baby špenát, ktorý už len veľmi krátko povaríme, aby si zachoval čerstvosť. Dochutíme soľou a korením.
- 3
Cviklové lievance: Cviklu uvaríme, ošúpeme a nastrúhame najemno. Pripravíme lievancové cesto z mlieka, vajca, hladkej múky, droždia a zo soli, doň potom primiešame nastrúhanú cviklu. V panvici na lievance upečieme na troche oleja lievance.
- 4
Pošírovaného sumca podávame so špenátovým ragú a s cviklovými lievancami. Prelejeme roztopeným maslom, v ktorom krátko podusíme čerstvý strúhaný chren.
Tiež sumec:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Varená cvikla má inú, jemnejšiu chuť. Netreba ju rozvariť, stačí uvariť al dente, aby sa dala dobre strúhať. Samozrejme, cesto na lievance sa dá pripraviť aj zo surovej cvikly.