
Jelenie ragú na červenom pive a brusniciach
Umyté jelenie stehno a očistenú zeleninu pokrájame na kocky. Koreňovú zeleninu opečieme na tuku, pridáme k...

Plnené kuracie rolky
Ponúkam chutný recept s kuracinky. Pomedzi vianočné koláčiky, vám možno dobre padne. Nie je náročný na prípravu....

Bravčové karé na čerstvej paprike
Velmi jednoduchy a chutny obed ci večera, ktora sa može podavat s ryžou, alebo zemiakmi...

Spišské párky
Na prípravu spišských párkov je najvhodnejšie mäso z tretieho až štvrtého dňa po zabíjačke. Mäso každé...

Indické karí kuracie kúsky - Chicken curry
Ak niekto pozná indickú kuchyňu, vie, že je naozaj výrazná a korenistá. Tento recept...

Gyros šalát
V jedno teplé, aprílové popoludnie sme grilovali kuracie prsia. Zabudli sme na pečivo, tak čo...

Kebab s jogurtom a hranolkami
"Şiş kebap" z kuracieho mäsa s hranolkami a jogurtovym dressingom :-)

Voňavé kuracie prsia
Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky a v miske ich zmiešame so soľou, horčicou a cesnakom....

Lečové rezne
Kuracie prsia nakrájame na kocky. Pridáme lečo, vajíčka, korenie, soľ, červenú papriku...

Pečené voňavé jahňacie stehno
Milujeme jahňacie mäso, blíži sa Veľká noc a nielen na Veľkú noc, ale takto...

Zapekané zemiaky z kyslou kapustou a bravčovými plátkami..
Neudávam, množstvo surovín, nech si to každý pripraví podľa seba...

Zapečené cestoviny so špenátom
Toto je x-tá variácia na moju obľúbenú tému - zapečené cestoviny.

Kura na pive
Tento receptik mi pred nedavnom poslala velmi dobra kamaratka. vyskusali sme a musim povedat ze tento...

Trhané morčacie stehno
K vyskúšaniu tohoto receptu ma inšpiroval recept z časopisu Apetit, kde bol recept na trhané bravčové...

Jelenie ragú
Do kastrólika nalejeme olej a na slabom ohni necháme restovať cibuľku. Pridáme mäso nakrájané na kocky...

Pečená ryba v chrumkavom korenenom plášti
K rybke sa veľmi dobre hodia koreniny ako paprika, mleté čierne korenie a rasca a rôzne...

Pražené čínske rezance
Tieto rezance zvládne každý :) kľudne aj na vegetariánsky spôsob

Držková polievka podľa šéfkuchára
Cibuľku a cesnak prudko urestujeme, pridáme predvarené držky a spolu ďalej restujeme asi 10 minút.

Krkovička pečená na kremžskej horčici a šampiňónoch
Bravčovú krkovičku si pokrájame na plátky hrubé asi 1 cm. Osolíme, okoreníme z oboch strán....

Jahňacie stehno ako bavlnka
Jahňacie stehno deň dopredu napacujeme, ja som použila sol, korenie, cesnak, rozmarín, tymián, šalviu. Na horúcom oleji...

Výborné rizoto zo slovenskej ryže
Ani neviem, kde vlastne tento recept vznikol ale je to u nás veľmi častým a obľúbeným...

Vyprážané kura bez vyprážania
Každého z nás straší cholesterol a tento recept je ozaj zdravší ako klasika

Marinované bravčové rebierka
Prísady na marinádu zmiešame dokopy vo väčšej miske. Rebierka umyjeme, osušíme a pokrájame pozdĺž kostí....

Pečená makrela
Rybky su cerstve od miestnych rybarov. Tentokrat som zvolila jednoduchu, rychlu pripravu.

Čínske kuracie rezančeky
klasické marinované superrýchle mäsko... Pri tomto jedle platí že menej je niekedy viac, tým mám na...

Panenka v slaninke s dubákovou omáčkou
Recept pripravil Marián Novák, kuchár hotela Tilia v Pezinku

Cestoviny v paradajkovej omáčke s kuracím mäsom
Najprv si pripravíme cestoviny, ktoré uvaríme tak, aby boli dostatočne mäkké (nie rozvarené).

Morská šťuka na masle
... potom ako zmizlo rybý filé z našich pultou objavili sa kadejké náhražky , ,...