Tento recept je môj vlastný a nenáleží mi ho komentovať, teda posúdte sami.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 600 g | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g mleté | 
                                                             | 
                                                    
| 1 malá hrsť, sušené | 
                                                             | 
                                                    
| 2 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks stredne veľká | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Hríby namočíme na 30 minút do vlažnej vody, potom ich scedíme a pokrájame na malé kúsky. Pripravíme si plnku zmiešaním mletého mäsa s hríbami, kyslou smotanou, soľou, prelisovanými strúčikmi cesnaku, mletou červenou paprikou, soľou, dobre spracujeme a odložíme do chladničky.
- 2
 Krkovičku nakrájame na rezne, vyklepeme na tenko, osolíme a okoreníme po oboch stranách. Z mletého mäsa vlhkými rukami vytvarujeme valčeky, ktoré uložíme na krkovičku a pevne zavinieme do rolád. Rolády dáme do pekáča, obložíme mesiačikmi cibule, pridáme bravčovú masť, podlejeme vodou, prikryjeme a vložíme do trúby. Pečieme v trúbe na 180 stupňoch 40 minút za prelievania vypečenou šťavou. Odkryjeme a zapečieme ešte 10 minút do červena.
                                                    - 3
 Necháme asi 10 minút odpočinúť a pokrájame na plátky, ktoré dáme na tanier. Podávame horúce so zemiakovou kašou, podiate vypečenou šťavou a s nakladanými baraními rohmi.
                                                     - 2
 

                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu