Je to recept od môjho dobreho kamaráta rybára. Ja ho robím večšinou na vianoce z tolstolobíka. Je to vhodná ryba,lebo má krásné biele mäso.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,20 kg |
|
1 l |
|
1 Pl |
|
1 Pl |
|
4 deci |
|
1 deci |
|
3 celé listy |
|
10 ks |
|
4 ks |
|
1 kelímok |
|
1 kelímok |
|
1 Pl |
|
3 ks väčšia |
|
3 ks (stredná) |
|
3 ks velké |
|
Postup
-
1
Do hrca dáme vodu,soľ,deko. Pomiešame, privedieme do varu. Do tejto vriacej vody vložíme rybu , bez hlavy, chvosta a bez kože. Necháme variť 5 min. Zlejeme vodu ,necháme vychladnuť a oberieme z kostí mäso. Treba mäso romrviť na malé kúsky.
- 2
Na mäso nalejeme 4 deci vody a 1 deci octu .Všetko premiešame, na vrch položíme bobkové listy, celé čierné korenie,nové korenie a jemne premiešame. Vložíme do chladničky na 24 hod.
- 3
Vybrať z chladničky ,odstrániť čierné korenie, nové korenie bobkové listy. Z cediť vytlačiť vodu. Uvariť mrkvu nastruhať , na malé kocky nakrajať cibulu a nastruhať uhorky. Do pripraveného mäsa dáme horčicu,majonézu,tatarskú omačku,cibulu, uhorky a mrkvu. Môžeme dochutiť soľou a mletým čierným korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu