Diviačia roláda s hubovou plnkou
Na placky uvaríme zemiaky v šupke deň vopred. Šalotku a polovičku cesnaku nakrájame na drobné kocky, speníme...
Treska zapečená s paradajkou
Rybacie mäso opláchneme a osušíme, osolíme ho a okoreníme. Paradajku pokrájame na kolieska, syr...
Alsaské (francúzske) zemiaky
Na panvici rozpustíme maslo, speníme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájané zemiaky (na kolieska,...
Hlivový perkelt so špecľami „foie gras“
Na masle orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a nadrobno pokrájanú červenú papriku. Po zmäknutí pridáme...
Chutná omeleta ako roláda
Komerčný recept<br /> Studenú roládu pripravenú z omelety môžete podávať ako hlavné jedlo alebo ako desiatu. Toto...
Fish and Chips v tortille
Slávne britské jedlo Fish&Chips vzniklo v druhej polovici 19. storočia v rade robotníckej triedy a je...
Eidamové ružičky
Do lístkového cesta natlačíme kapiu, celé vyvaľkáme. Potom na cesto naukladáme šunku a syr, ...
Pappardelle s tekvicou a mäsovými guľkami na víne
Mleté mäso, vajce, soľ, majorán, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a na...
Plnená hus
Hus očistíme, umyjeme a osušíme. Odrežeme konce krídiel, krk a osolíme ju zvnútra aj zvonka.
Gnocchi s mäsovo-zeleninovou omáčkou
Tento recept som zas jedla prvý krát už dávno. nepamätám si , len som...
Zapečená plnená paprika s čili fazuľou a mletým mäsom
Pripravíme si papriky - vyberieme jadrá. Mäso pomelieme, dáme do misky. Pridáme vajcia,...
Gnocchi so špenátovo-šunkovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu v mierne osolenej vode.
Plnené kapustové listy
Umyté kapustné listy povaríme 5 minút v osolenej vode. Potom ich vyberieme, odkrojíme tvrdé dolné...
Husacie stehná
Očistené, umyté a osušené husacie stehná rozrežeme v kĺboch, osolíme, okoreníme a opečieme z...
Veľkonočná tortilla
Tortilu ohrejeme na panvičke, uložíme na tanier a poukladáme šalát ochutený soľou, korením, olivovým olejom...
Lahôdkové fašírky Royal
Tento recept som použila na výrobu fašírok pripravovaných vo veľkej kuchyni. Jedli ich nóbl hostia a...
Šampiňóny plnené bravčovým mozočkom
Opět jedna z mých improvizací. Sehnala jsem vepřový mozeček, který jsem zatím dělala jen smažený...
Bravčové pliecko lakované sirupom z tmavého piva
Prečo opité bravčové pliecko? V tomto recepte som použila tmavé pivko, z ktorého som najprv spravila...
Ropa vieja z Gran Canarie
Ropa vieja (čítaj vijecha) alebo "staré prádlo" sú niečo podobné ako guláš alebo prívarok/Eintopf s vareným, ...
Šalát zo sleďov
Marinované slede nadrobno pokrájame. Majonézu rozmiešame s jogurtom alebo kyslou smotanou, pridáme pokrájanú cibuľu aj...
Rezeň na pekáči
tento recept mám od kmotry robila ho keď jej syn mál 1 sväté prijímanie.
Sedliacka omeleta s hubami
Túto omeletu som urobil podľa @Haji z jej diskusií - čo dnes varíte - trochu som to...
Pikantná rybacia zmes
Jedinečná kombinácia rybacieho mäsa a byliniek s čili je zárukou úspechu nie len pre milovníkov pikantných jedál....