
Segedínsky guláš z rýb
V poslednej dobe som čítal niekoľko spôsobov na prípravu segedínskeho gulášu v rôznych obmenách, ale tento...

Máčikovo *Morové* kurča
Inšpirácia zo stránky www. nahuby. sk. Recept vložený s láskavým súhlasom autora - môjho priateľa "Máčika"...

Diviačia roláda s hubovou plnkou
Na placky uvaríme zemiaky v šupke deň vopred. Šalotku a polovičku cesnaku nakrájame na drobné kocky, speníme...

Sekaná na divoko
Recept by mal patriť do českej kuchyne, ale my ho pripravujeme doma na Slovensku často a...

Špecialita zo švábky / zemiakov/
Rýchla večera, keď v chladničke zostanú zvyšky syra a salámy.

Plnená paprika
Trosku som sa prehrabavala v mojej kniznici... Na knihu, z ktorej pochadza tento recept, som...

Tatarák z kreviet, avokáda a paradajok
U nás v Španielsku je to Tartar de gambas, aguacate y tomate. Jednoduché, letné...

Jeden kusok nestačí alebo stehienka na ktoré nezabudnem
Tento recept som objavila vďaka mojej sestre . Keďže mi kuriatko na tento spôsob veľmi chutilo...

Fazuľkový prívarok s jogurtom a údeným plieckom
Už sme dávno nevarili fazuľkový prívarok... robila som ho spolu so zemiakmi, pridala som biely jogurt a...

Kuracia štrúdľa s pomarančovou omáčkou
Očistenú cibuľu nakrájame na drobné kocky a orestujeme na rozpálenom oleji. Do orestovanej cibule pridáme na 1,...

Restovaná ryža Chaufa
Arroz chaufa alebo restovaná ryža chaufa je tradičný peruánsky pokrm. Je to jednouché a chutné jedlo pozostávajúce z praženej ryže so zeleninou, vajcami a kuracím mäsom....

Provensálske kuracie medailóniky s medom
inšpirované jednou šikovnou dievčinou z tohto fóra, upravila som iba množstvá a niektoré prísady

Hovädzí guláš Tatuš z paneláka
Náš dedko Tatuš by bol 9. októbra oslávil 125. ročné narodeniny. Na svojom rodnom Šariši patril medzi vychýrených silákov, no ale aj v kuchyni sa rád a hlavne chutne obracal....

Rolky s tuniakom
Minule mali v LIDLI ryžové plátky, ntak som si ich kúpil, že si ich pripravím podľa...

Rezeň v korenistej omáčke
Šampiňóny alebo namočené huby a šunku nakrájame na rezance, kyslú uhorku nadrobno. Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme.

Zapekaný guláš
Mäso nakrájame na kocky a pripravíme marinádu. Zmiešame olej, pretlačený cesnak, rozdrvenú rascu vopred navlhčenú), strúhanú citrónovú kôru, ...

Bravčová krkovička s brusnicami
Krkovičku nakrájame na väčšie kocky posolíme a okoreníme .

Plnená sekaná roláda so zemiakmi
Tento recept mám v mojej kuchárskej knihe asi 15 rokov a tak som si ho po dlhom...

Pálivý tanier z darov mora
Zvykli sme si na kávu, čokoládu, semtex. Najsilnejšouenergetickou vzpruhou však od čias našich pradedov...

Medajlóniky s pórovo-syrovou omáčkou
Kuracie prsia pokrájame na medajlóniky a jemne naklepeme. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Prudko...

Argentínska pochúťka
Nemám ani šajn, či to v Argentíne vôbec varia, (že by tam dávali našu zemiakovú kašu:-)?našla som...

Fitness jedlo 161kCal
Toto je rozlozene na nutricne hodnoty jednej porcie. Jedlo ma 161 kalorii ( 2g tuku, ...

Špagety zo Stredomoria
Špagety zo Stredomoria sa nezaobídu bez dusenej zeleniny, ančovičiek a tuniaka. Celé to zavŕšite nastrúhaným...

Kanadský okrúhly koláč la tourtiére
Lístkové cesto natenko vyvaľkáme a vystelieme ním tortovú formu (najlepšie s priemerom 28 cm). Zvyšné cesto...

Mini chlebíky
Sme ludia mlsní a vyberaví a preto som namiesto klasického chleba urobil toto.

Plnená paprika
Plnenú papriku robím na niekoľko spôsobov a toto je jeden z nich. Čo sa týka pomeru...

Hlivový perkelt so špecľami „foie gras“
Na masle orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu, cesnak a nadrobno pokrájanú červenú papriku. Po zmäknutí pridáme...

Ropa vieja z Gran Canarie
Ropa vieja (čítaj vijecha) alebo "staré prádlo" sú niečo podobné ako guláš alebo prívarok/Eintopf s vareným, ...