
Zvyšok obeda transformovaný do rýchlej večere
Zvyšok pečeného mäsa nakrajame na malé kusky spolu so starším pečivom, dame do misy, osolíme,...

Varený losos s kôprovým dressingom
Najprv si pripravíme tzv. court bouillon – bujón na pozvoľné varenie na miernom ohni. Všetky...

Rýchle rizoto
Tento recept vkladám viac-menej ako inšpiráciu. V nedeľu som upiekla kura na horčici a ako prílohu...

Batôžok porozumenia – plnené kuracie prsia
Keď som pracoval na tomto jedle prichytil som sa, že sa usmievam keď som jednotlivé kúsky...

Široké rezance s husacou pečeňou
V osolenej vode uvaríme cestoviny podľa návodu. Na panvici opečieme husaciu pečeň, okoreníme. Vyberieme,...

Opekaná bravčová krkovička s višňovou omáčkou
Nedeľný obed z bravčovej krkovičky. Omáčku som pripravila z višňového lekváru s višňovým likérom.

Syrové očarenie
Syr a salámu postrúhame na hrubšom strúhadle, pridáme na drobné kocky pokrájané uhorky, vajcia uvarené natvrdo,...

Eintopf z pečienok a húb
Umytú pečeň nakrájame na kúsky a na časti olej alebo masti opečieme na cibuľkovom základe, zaprášime...

Ryba na thajský spôsob
Keď máte náhodu plné zuby vyprážaných podkovičiek a chcete k sviatkom urobiť niečo iné, exotické, ...

Vyprážané palacinkové prekvapenie
Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, pridáme slaninku, nakrájanú kapiu, kukuricu a všetko opečieme...

Cukina plnená domácou klobásou
Umyté cukiny rozrežeme po dĺžke a vyberieme dužinu z každej a nakrájame ju na drobno.

Jahňacie stehno s taboulehom, pečenou zeleninou a mätovým creme fraiche
Na Veľkú Noc domáca jahňacinka nesmie chýbať. :)

Pohánka s klobásou
Komerčný recept<br /> Ak hľadáte inšpiráciu na nové ešte "neokukané" jedlo, tak tu ho máte. Pohánka...

Divá ryža so špenátom, olivovou salsou a rybou
Wild rice (diva ryza), sa tiez nazyva ako kanadska ryza, indianska ryza, alebo vodne...

Zapekané zemiaky so šunkou a tvarohom
Ošúpane zemiaky nakrájame na kolieska a uvaríme v osolenej vode a ukladáme do maslom vymazanej zapekacej misy....

Polievka z údeného mäsa so zemiakmi
Tak na tento variant obľúbenej slovenskej polievky ma inšpiroval švagor Luxi. Podobne, ako môj otec...

Letný šalát z krabích tyčiniek
Tento recept robím skoro každý večer cez leto. Je veľmi chutný a jednoduchý.

Tlačenka z pomalého hrnca
Hrniec na pomalé varenie sa dá využiť aj na výrobu jednoduchej tlačenky bez chémie.

Kurací šalát
Očistené a umyté kurča dáme do chladnej vody a varíme. Po 30 minútach pridáme petržlen, ...

Grilovaná chobotnica s artičokovým šalátom
Šalát: Artičoky zmiešame s ančovičkami, nasekaným petržlenom a dochutíme dresingom. Nakoniec pridáme parmezán a ľahko...

Rolky s tuniakom
Minule mali v LIDLI ryžové plátky, ntak som si ich kúpil, že si ich pripravím podľa...

Pivný guláš
Mäso si pokrájame na kocky a opražíme ho na rozpálenej masti. Potom ho osolíme, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a...

Silvestrovská lososová pena
Do misy dáme tvaroh, tavený syr, najemno nasekaného lososa, margarín, kečup, mleté...

Pečený losos s paradajkou
Losos je chutným obedom, či večerou pre mnohých z nás... Vyskúšajte ho zapiecť s paradajkou....

Burger: Americký verzus marocký
Tak dnes som nám urobila veľmi chutné burgre. Musím sa sama priznať, že sa neviem...

Konfitovaný bôčik so zeleninovým bôbom
Naše prababičky akosi inštinktívne tušili, že struky hrachu, fazule, cícera, bôbu či šošovice ukrývajú v...