Bravčový eintopf s pórom

mstepo - fotkamstepo, 8. marca 2012
Bravčový eintopf s pórom
Foto: mstepo

Toto jedlo je rýchle lacné a chutné ! Eintopf má veľa podôb a variácií preto pri jeho príprave môžme použiť to čo doma máme. Zobraziť celý popisToto jedlo je rýchle lacné a chutné ! Eintopf má veľa podôb a variácií preto pri jeho príprave môžme použiť to čo doma máme. Keďže je jar predodvermi tak som vsadil na papriku, pór a šampiňóny :D

4
porcie
25 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g  mastné (bôčik)
300 g  (menší) hlavne zelená časť
1-2 ks  tenkostená zelená alebo hrubostenná červená
400 g
2-3 dcl  alebo pretlak
25+25 g
250 ml
menšia kl




Postup

  1. 1

    Osušené mäso si nakrájame na malé kúsky a rozdelíme si ho na tučné a čisté. Umytú zeleninu si nakrájame. Šampiňónom odtrhneme nohy, ktoré nakrájame na štvrtiny.

    Bravčový eintopf s pórom - obrázok 1
  2. 2

    Ako prvé opečieme na rozpálenom oleji (nie moc veľa oleja) tučné kúsky mäsa. Po chvíľke pridáme ostatné mäso a opekáme aspoň 5 min..

    Bravčový eintopf s pórom - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa mäso poriadne zatiahne pridávame pór, papriku a nohy šampiňónov a za stáleho miešania opekáme 5 - 7 min. Akonáhle pór s paprikou zmäknú pridáme kávovú lyžičku červenej mletej papriky (sladkej), zamiešame a zalejeme rozriedeným ostrým kečupom, v pomere 2 dcl kečupu : 3 dcl vody. Keď sa začne eintopf variť pridáme rozmrvenú kocku zeleninového bujónu, zamiešame a necháme variť 10 - 15 minút, kým sa šťava zredukuje na polovicu.

    Bravčový eintopf s pórom - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa nám varí eintopf pripravíme si šampiňóny. Klobúčiky nakrájame na polovice a štvrtiny a na masle ich dozlata opečieme. V polovici opekania ich jemne posolíme.

    Bravčový eintopf s pórom - obrázok 4
  5. 5

    Ak je mäso mäkké pridáme smotanu a druhú polovicu masla a miešame pokiaľ eintopf nezačne hustnúť. Keď nám sa nám eintopf zahustí odložíme ho zo šporáka a pridáme majoránku. Eintopf necháme ešte 10 minút postáť a podľa chuti ho dosolíme a pridáme opečené klobúčiky šampiňónov. Ako prílohu môžte použiť celozrnné pečivo, noky. Ja som zvolil ryžu s kukuricou a hrozienkami. Prajem dobrú chuť :D

    Bravčový eintopf s pórom - obrázok 5

Diskusia k receptu

marek135
vyzerá to super :) len ten pór by som dal asi o niečo neskôr aby sa nerozvaril uplne :) ale už uložene v kk :)
mstepo
síce to nebolo varené v jednom hrnci , nemá to podobu hustej polievky a neobsahuje to strukoviny ale dusené mäso to je :D
a bolo to aj chutné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia