Foto: nigella87
Improvizácia je základným koreňom tohto receptu.. a samozrejme obsah ladničky :) Je to sýte jedlo, vhodné na nedeľný obedík ;-)
porcie
príprava
na 185 °C
Suroviny
1 ks celé (okolo kila) |
|
|
|
tošku |
|
1 ks |
|
Na plnku : | |
2 ks trojuholníkový |
|
150 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
polka |
|
2 ks - strúčiky |
|
0,2 l |
|
|
|
|
|
|
|
40 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravila som si kuriatko ... :)
-
2
Najprv som začala robiť plnku : do stredného kastrólika som si dala maslo, keď sa roztopilo pretlačila som doň cesnak a potom som pridala nadrobno nakrájanú papriku, paradajku, mrkvu a na kocky nakrájanú šunku.
-
3
Nechala som podusiť, okorenila som, dala som bazalku, čierne korenie, pridala som roztlačenú bagetku (ktorú som nechala nasiaknuť v mileku) , trošku mlieka a potom 2 trojuholníky syra..... keď sa rozpustil, tak som do toho rozbila 2 vajcia, pridala štipku soli a kratučko povarila .... Hotovú plnku som nechala vychladnúť.
-
4
Prišlo na rad kura - potrela som ho pár kvapkami oleja, posypala grilovacou soľou a sušeným cesnakom...
-
5
Vychladnutú plnku som dala do kuraťa a zvyšok do alobalu..... celé som to dala na olejom namastený pekáč
-
6
Náš malý nezbedník so záujmom sleduje mäsko v rúre :-))
-
7
Kuriatko som celý čas podlievala slepačím vývarom, do ktorého som dala trošku masla...
-
8
Hotovo !! :) Piekla som 70 minút pri neustálom podlievaní.... a troška nám aj plnka vykukla :) Ako prílohu som volila jednoznačne ryžu a čerstvú zeleninu. DOBRÚ CHUŤ ! :-))
Plnka je zaujímavá , priznám sa, nestestretla som sa s touto kombináciou syrom a dusením,učím sa celý život:-)