Vyprážané kuracie prsia
Vyprážané kuracie prsia

Lečové rezne fotorecept

kamell - bez fotkykamell, 19. júla 2020
Lečové rezne (fotorecept)
Foto: kamell

Suroviny

2 ks
2-3 ks
 (alebo Solamyl)
 (na vysmážanie)




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na kocky. Pridáme lečo, vajíčka, korenie, soľ, červenú papriku a hladkú múku (alebo Solamyl). Všetko dobre premiešame. Zmes by nemala byť moc riedka ale ani hustá. Najlepšie je pripraviť si to v deň vopred (ale nič sa nestane keď sa urobí v deň vysmážania).

    Lečové rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici rozohrejeme olej. Lyžicou kladieme kôpky kuracej zmesi do oleja, vytvarujeme do placky a smažíme s oboch strán. Ak sa zmes rozpadáva, pridáme ešte vajíčko alebo múku.

    Lečové rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vysmažené rezne.

    Lečové rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dúfam, že sa vám podaria a budú vám chutiť. :-) Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

sovka62
U nás so Solamylom pod názvom pekingské placky, recept som pridala na Varechu pred rokmi. Ale veľmi dobre, že si ho pridala, ja som naň pomaly zabudla a takých nás bude viac. Je to naozaj veľmi dobré a výhodou je, že to bez problémov môže byť prichystané v chladničke aj tri dni a spraví sa podľa potreby.
evanaaa
Ja mám tento recept práve od @sovka62 v KK.....ale priznám sa, že som ho ešte neskúšala, aj preto, lebo nemám zavarené lečo, práve teraz som ho síce robila, no nenapadlo ma toto.....takže, inokedy.
mata3636
@evanaaa (20.7.2020 18:45)
Ľahká pimoc - v piatok urobíš čerstvé lečo, v sobotu zmiešaš s mäsom a v nedeľu máte fajnový obed. Nemusíš mať zavárané, teraz si lečo vieš urobiť hocikedy, zeleniny je na trhoch dosť
kvakac
Poznám ich a veľmi mi chutia. Vďaka za napomenutie na ne. V blízkej dobe budu aj u nás.
emporia
Robievam ich, niekedy do toho pridám aj šampiňóny, alebo kukuricu.