Moravský vrabec, dusená kapusta a knedľa

butcher - fotkabutcher, 26. júla 2010
Moravský vrabec, dusená kapusta a knedľa
Foto: butcher

niečo z tradičnej českej kuchyne

6
porcií
30 minút
príprava
75 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 kg
1 hlava
1  kg
300 g
2 PL
3 ks
5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    takže mäso nakrájame na väčšie kusy, môže byť pliecko, bôčik, ale ja som našiel naozaj pekný krk a neodolal som. no keď už to máme nakájané, všetko to potrieme pretlačeným cesnakom a soľou. v pekáči rozpustíme masť a mäsko prudko opečieme zo všetkých strán. podlejeme (každý čo zrovna popíja - pivo, víno), prikryjeme a dáme piecť do trúby. pred dopečením odokryjeme a necháme zapiecť, kým nám mäso pekne zčervená.

  2. 2

    kým sa mäso pečie, udusíme kapustu. slaninku nakrájame na drobno, necháme vyškvariť trochu masti, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, opražíme. keď je cibuľa do sklovita, pridáme cukor, necháme trochu skaramelizovať, pridáme kapustu (ak je moc kyslá, treba ju prepláchnuť vodou, no kto má ako rád), premiešame, pridáme korenie, bobkov list a dusíme do mäkka.

  3. 3

    knedlík si buď kúpime, alebo my čo nám nič iné nezostáva urobíme. skvelý recept tu: Varená knedľa (fotorecept)

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Robievam aj ja .... Moravský vrabec mňam..... asi zajtra urobím.... dnes mi zostala knedľa z kôprovej omáčky.... tiež bola super, ale bolo jej málo... vďaka za pripomenutie :-)
Len raz som to robila, lebo v Bille mali hotové váčšie kúsky mäsa a bolo tam, že moravské mäso, tak ma napadlo ho urobiť, keď ho takto pripomenuli.
Tak dnes presne idem robiť brabca...počas dlhšieho pobytu v ČR mi okrem výbornej svíčkovej chutil najviac...i keď všade ho robia trochu ináč .Už sa mi zbiehajú slinky...všetkým kdo ho môžu a majú radi prajem dobrú chuť.

Pridaj komentár k receptu: