Foto: butcher
niečo z tradičnej českej kuchyne
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
takže mäso nakrájame na väčšie kusy, môže byť pliecko, bôčik, ale ja som našiel naozaj pekný krk a neodolal som. no keď už to máme nakájané, všetko to potrieme pretlačeným cesnakom a soľou. v pekáči rozpustíme masť a mäsko prudko opečieme zo všetkých strán. podlejeme (každý čo zrovna popíja - pivo, víno), prikryjeme a dáme piecť do trúby. pred dopečením odokryjeme a necháme zapiecť, kým nám mäso pekne zčervená.
- 2
kým sa mäso pečie, udusíme kapustu. slaninku nakrájame na drobno, necháme vyškvariť trochu masti, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, opražíme. keď je cibuľa do sklovita, pridáme cukor, necháme trochu skaramelizovať, pridáme kapustu (ak je moc kyslá, treba ju prepláchnuť vodou, no kto má ako rád), premiešame, pridáme korenie, bobkov list a dusíme do mäkka.
- 3
knedlík si buď kúpime, alebo my čo nám nič iné nezostáva urobíme. skvelý recept tu: Varená knedľa (fotorecept)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem za recept.