Foto: tatranka
Veľmi som uvažovala ,čo by som uviedla.Nenapadalo ma nič zvláštne, čo by ohúrilo.Zvolila som klasiku a možno sa aj tento recept bude hodiť gazdinkám.Varievam Zobraziť celý popisVeľmi som uvažovala ,čo by som uviedla.Nenapadalo ma nič zvláštne, čo by ohúrilo.Zvolila som klasiku a možno sa aj tento recept bude hodiť gazdinkám.Varievam ho roky a vždy ho s chuťou zjeme.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1 lyžica |
|
4 lyžičky |
|
50 g |
|
1 kus |
|
250 g |
|
1 lyžica |
|
podľa chuti |
|
trochu |
|
trochu čerstvá |
|
2 lyžičky |
|
Postup
-
1
Ingrediencie.
-
2
Slaninku pokrájam na drobno.Nechám vypiecť a pridám lyžicu bravčovej masti.Pridám do výpeku pokrájanú cibuľku.Nechám speniť.
-
3
Medzi tým si umyjem srdiečka.Každé prepolím a vyčistím od zrazenej krvi.Tiež obkrájam vrch srdiečka,kde zvyknú zostať malé žilky a aj aorta.To všetko očistím.
-
4
Takéto čisté srdiečka vsypem do horúceho výpeku zo slaninky a cibuľky .
-
5
Zarestujem,počkám kým sa prebytočná voda odparí,osolím a okorením.Prilejem pohár horúcej vody,zakryjem a nechám srdiečka dusiť do mäkka.
-
6
Do 2 dcl sl smotany,pridám 1 lyžicu kyslej smotany,a 2 lyžičky múky,4 lyžičky horčice.Premiešam.Ku mäkkým srdiečkam primiešam túto zmes a nechám ešte chvíľočku povariť.
-
7
Srdiečka na horčici podávam s parenou knedľou,alebo cestovinou.Počas servírovania omáčku posypem troškou čerstvej pažítky.Na prichutenie je veľmi dobre podať brusnice.Pripomína to jedlo diviny.
@pixelosaurus ,aj ja robím rôzne huby na tento spôsob.Je to veľmi chutné a obed nikdy nesklame.
Tak len vyskúšaj,tam nie je čo pokaziť.
:-)
tu -na našich kopaniciach-volali kedysi puchor = žalúdok...babka tak vraveli..kto sa mýlime..??
tento týždeň je preplnený hlavami:
brokolicová..karfiolová..zábudlivá..buková..dutá...
:-)
Ďakujem.Teším sa,že sa ti recept páči.