Foto: izabella929
Guláš varím najradšej vonku pod stromami.Tu je taká atmosféra, že je aj chuť výnimočná a do guľášu vojde a kus dymu a chutí lepšie, Zobraziť celý popisGuláš varím najradšej vonku pod stromami.Tu je taká atmosféra, že je aj chuť výnimočná a do guľášu vojde a kus dymu a chutí lepšie, ako keď sa to varí dnu na sporáku.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
600 g (predné) |
|
200 g |
|
1 ks väčšia |
|
5 strúčikov |
|
3,5 ml |
|
200 ml alebo pretlak |
|
2 lyžice |
|
200 ml |
|
4 ks na drobnučko |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Do hrnca dám bravčovú masť na ktorú pokrájam cibuľu a 2 strúčiky cesnaku.Keď je opražená,pridám pokrájané hovädzie mäso.Mäsko nechám popražiť, kým sa voda neodparí..približne 20 min a potom pridám pokrájané bravčové mäsko a spolu dusím a miešam, pokial sa úplne neodparí všetka voda a ešte chvíľku nechám popražiť. Pridám lečo a pretlak a dusím na tomto zase asi 15 minút..potom pridám na drobno pokrájané zemiaky a spolu dusím a stále miešam.Keď sa mäsko napije dobrej šťavy z leča prilejem 2 dc vínka a pridám pokrájanú zeleninu,osolím,posypem mletým korením, červenou mletou paprikou,
- 2
premiešam a podlejem vodou.Nedoplním vodu až do vrchu, lebo ešte pôjdu do gulášu zemiaky.Kým sa guláš varí, očistím zemiaky a pokrájam na mesiačiky.Približne po dvoch hodinách varenia, ochutnám ,či je mäsko uvarené, ak je už hotové, pridám zemiaky a ešte varím..Po uvarení , guláš dochutím, pridám pokrájaný cesnak a ak chýba soľ ešte dosolím.Do uvareného nakrájam petržlenovú a zelerovú vňať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu