Bravčovo-hovädzí guláš

izabella929 - fotkaizabella929, 9. decembra 2011

Guláš varím najradšej vonku pod stromami.Tu je taká atmosféra, že je aj chuť výnimočná a do guľášu vojde a kus dymu a chutí lepšie, Zobraziť celý popisGuláš varím najradšej vonku pod stromami.Tu je taká atmosféra, že je aj chuť výnimočná a do guľášu vojde a kus dymu a chutí lepšie, ako keď sa to varí dnu na sporáku.

150 minút
príprava
130 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
600 g (predné)
200 g
1 ks väčšia
5 strúčikov
3,5 ml
200 ml alebo pretlak
2 lyžice
200 ml
4 ks na drobnučko
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Do hrnca dám bravčovú masť na ktorú pokrájam cibuľu a 2 strúčiky cesnaku.Keď je opražená,pridám pokrájané hovädzie mäso.Mäsko nechám popražiť, kým sa voda neodparí..približne 20 min a potom pridám pokrájané bravčové mäsko a spolu dusím a miešam, pokial sa úplne neodparí všetka voda a ešte chvíľku nechám popražiť. Pridám lečo a pretlak a dusím na tomto zase asi 15 minút..potom pridám na drobno pokrájané zemiaky a spolu dusím a stále miešam.Keď sa mäsko napije dobrej šťavy z leča prilejem 2 dc vínka a pridám pokrájanú zeleninu,osolím,posypem mletým korením, červenou mletou paprikou,

  2. 2

    premiešam a podlejem vodou.Nedoplním vodu až do vrchu, lebo ešte pôjdu do gulášu zemiaky.Kým sa guláš varí, očistím zemiaky a pokrájam na mesiačiky.Približne po dvoch hodinách varenia, ochutnám ,či je mäsko uvarené, ak je už hotové, pridám zemiaky a ešte varím..Po uvarení , guláš dochutím, pridám pokrájaný cesnak a ak chýba soľ ešte dosolím.Do uvareného nakrájam petržlenovú a zelerovú vňať.

Diskusia k receptu

sonulienka
Jej narobila si mi chute už sme dávno nemali guláš možná ho aj zajtrá uvarím
izabella929
marianna69 veru bol...tá chuť je neporovnatelná s vareným gulášom na sporáku...ale, čo, keď sme hladní, pojeme aj klince.-))) pozdravujem ťa moja.-)))
izabella929
abdul, ano sterilizované lečo,veď sa to v tom 8 l hrnci stratí...keď varím vonku, tak takto veľa...čím viac sa prihrieva, tým je lepší a nejlepší je vtedy, keď zohrievam posledný.-)))))
abdul
Ľutujem, ale množstvo 3,5 ml je asi ako za kávovú lyžičku. Verím, že v hrnci sa to stratí. V tej lyžičke je viac papriky alebo paradajky ?
izabella929
myslela som na 3,5 dc pohár, mala som to radšej tak napísať...OK...budem používať tento termínus technikus.-))))
abdul
Terminus technicus je v tomto prípade 3,5 dcl pohár, hoc má až 370 ml. Ak chceme byť presní.
rulik
puntičkár,každý pochopil a nevyrýva




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia