Foto: danielas
Najlepšie ich robievala naša mama. Otec ich miloval.A aj my ostatní.Mizli z taniera neuveriteľne rýchlo. Za tepla i studené,s prílohou,alebo len s chlebíkom,alebo aj Zobraziť celý popisNajlepšie ich robievala naša mama. Otec ich miloval.A aj my ostatní.Mizli z taniera neuveriteľne rýchlo. Za tepla i studené,s prílohou,alebo len s chlebíkom,alebo aj len tak samé...Dnes ich robím pre svoju rodinu a tiež chutia. Malým aj veľkým. Všetkým nám. Možno si aj vy pochutnáte
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Natenko nakrájame kel asi tak 1 kilo a chvíľku prevaríme v osolenej vode . Scedíme. Po ochladení, vodu aj kúsok vyžmýkame. Zomelieme mäso s cibuľou. Natrháme rožky. Trošku ich pokropíme mliekom. A spojíme do kompaktnej masy mäso,vajíčka,rožky,kel a koreniny s pretlačeným cesnakom. Posolíme. Necháme chvíľu postáť pri izbovej teplote,aby sa chute spojili a formujeme fašírky,ktoré obaľujeme v prézliach. Z tejto dávky ich narobíme neúrekom aj 3o ks :-)
-
2
A už len vysmážame na rozpálenom oleji. Dobré so zemiačkami, kyslým prívarkom,alebo s chlebíkom Dobrú chuť :-)
@soncya tak toto je super nápad!!! :-) veľmi,veľmi rada vyskúšam,díky
@mama3chlapov ,ďakujem,sú naozaj dobré,skús z polovičnej dávky, uvidíš,či chlapcom pochutia
teraz by som sa do tvojich zahryzla tiez. uplna pohoda!
Nech sa Vám dobre robia a ešte lepšie pochutia
ja ho nabudúce vyskúšam na plechu v trúbe-ako radí @soncya..
Prajem Ti zdravý a pohodový rok 2013!