Živánska

olinecka - fotkaolinecka, 19. marca 2015
Živánska
Foto: olinecka

Toto máme doma radi, takže dnes bol takýto obed!!!!

30 minút
príprava
90-120 minút
na 200 °C

Suroviny

10 ks na plátky nakrájané
3/4 kg chudé
 prerastená
3-4 ks väčšia
podľa potreby
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Iné:
 na zakrytie zapekacej misy




Postup

  1. 1

    Zemiaky si nakrajáme na plátky,bmäso na kocky, cibuľu na kolieska, slaninu na malé plátky. Poukladame do zapekacej misy na striedavo zemiaky, mäso, cibuľa, slanina. Takto opakujeme, kým sa nám všetko minie.

    Živánska - obrázok 1
  2. 2

    Nakoniec na vrch dáme čierne korenie, soľ, masť, korenie podľa svojho výberu na bravčové mäso, kečup, lyžičkou nanesieme horčicu.

    Živánska - obrázok 2
  3. 3

    Pekáč zakryjeme alobalom dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a 90-120minút. Počas pečenia alobal neodkryvame. Počas pečenia máme čas pre seba potom sa tešíme na výborný obed. Dobrú chuť!!!!!

Diskusia k receptu

katerin
Fajn z pekáča,ale už si to pridala 4.9.2014.-asi si aj zabudla-nevadí,aspoň si pripomenieme!
motyka
fajné, robím podobné. Narezať, naukladať a potom už len čakať na výborné papáničko. *****
olinecka
Varechačky pozdravujem asi mi uniklo,ale nevadi za napomenutie,krásny deň!!!!
abdul
Fajné, konečne živánska bez kuracích stehienok a krídel. Len pre mňa osobne viac prerastanej slaninky a menej bravčovej masti. Tú aj na studeno ráno po akcii vychutnám.
klukodvody
Pěkné ,rychlé ,jednoduché .Takto jsem ji neznal vůbec .U nás se dělala při velkých akcí ale úplně jinak asi to bylo nějak upravené ,dělalo se to na jehlách a na rožni .
pusta1
no perfektné, tá úžasná vôňa musela krútiť aj nosy susedov :-)))
*****
tatranocka
@klukodvody na ihlách tiež robíme - ražniči...a keď je väčšia partia,tak dám na ihly a každý má svoju porciu (aby sa ušlo každému),hehe...
olinecka
@tatranocka ,veď som len napísala ,že nenašla som recept kde by sa dával cesnak do živanskej.Máte ho doma radi tak treba skusit,cesnak je zdravý,pekný víkend pozdravujem!!!
monty469
Ahoj Olinecka
Dnes sa mi tvoj recept zisiel. Nasi maju uz obed na zajtra. Je to jednoduche a skvele. Dam vsetko na plech a pecie sa to samo;-) Hlavne, ze tam je mäsko. Ja som pridala aj klobasku



ivan14
Já to taky takhle dělám, kdo se s tím má píchat na jehly...:-) A vkládám ještě nakrájenou papriku - jakékoliv barvy.