Foto: olinecka
Toto máme doma radi, takže dnes bol takýto obed!!!!
30 minút
príprava
príprava
90-120 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
10 ks na plátky nakrájané |
|
3/4 kg chudé |
|
prerastená |
|
3-4 ks väčšia |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
podľa chuti |
|
Iné: | |
na zakrytie zapekacej misy |
|
Postup
-
1
Zemiaky si nakrajáme na plátky,bmäso na kocky, cibuľu na kolieska, slaninu na malé plátky. Poukladame do zapekacej misy na striedavo zemiaky, mäso, cibuľa, slanina. Takto opakujeme, kým sa nám všetko minie.
-
2
Nakoniec na vrch dáme čierne korenie, soľ, masť, korenie podľa svojho výberu na bravčové mäso, kečup, lyžičkou nanesieme horčicu.
-
3
Pekáč zakryjeme alobalom dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a 90-120minút. Počas pečenia alobal neodkryvame. Počas pečenia máme čas pre seba potom sa tešíme na výborný obed. Dobrú chuť!!!!!
*****
varecha.pravda.sk/recepty/domaca-zivanska-v-tapsi-fotorec...
A tu je ešte veľa,veľa alternatív: varecha.pravda.sk/hladam/?cx=006783193102952396723%3Aodnz...
Ja som len napísala,že pre mňa s cesnakom... a bez klobásy ☺☺☺
Dnes sa mi tvoj recept zisiel. Nasi maju uz obed na zajtra. Je to jednoduche a skvele. Dam vsetko na plech a pecie sa to samo;-) Hlavne, ze tam je mäsko. Ja som pridala aj klobasku