Foto: enerrgizer
restované na masle, s chilli papričkou a dijonskou horčicou...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...skôr než začneme, mali by sme zohnať býčie žľazy... a verte mi, je to dosť náročné. Keď ich už máme doma, umyjeme ich, rozrežeme a vyrežeme všetky potrubia. Nakrájame ich na pásiky 0,4x0,6x5cm...
-
2
...očistenú cibuľu, cesnak a chilli papričku nakrájame asi takto, alebo podobne...
-
3
...vo woku si roztopíme maslo, pridáme k nemu lyžicu oleja, cibuľu s cesnakom a chilli. Po niekoľkých sekundách (184) pridáme nakrájané mäsko, pridáme soľ, korenie a restujeme asi 23 minút...
-
4
...keď sa už zredukovala šťava, ktorú pustilo mäso, pridáme paradajkový pretlak a po chvíľke aj dijonskú horčicu. Zjemníme sladkou smotanou a keď všetko spolu prevrie, ochutnáme a dochutíme hnedým cukrom (ak treba). Podávame s pečenými zemiakmi, prípadne čerstvou bagetkou...dobrú chuť
Diskusia k receptu