Bravčové rezne na diétny spôsob so zemiakovým šalátom
Foto: dada777
Recept na obľúbenú klasiku, ktorú si môžeme dopriať aj pri bezmliečnej diéte, ale strúhanku si musíme spraviť z pečiva alebo chleba bez mliečnych zložiek. Zobraziť celý popisRecept na obľúbenú klasiku, ktorú si môžeme dopriať aj pri bezmliečnej diéte, ale strúhanku si musíme spraviť z pečiva alebo chleba bez mliečnych zložiek. Rezne sú pripravené diétnym spôsobom, sú pečené v rúre. A zemiakový šalát ako ho robím ja...
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Rezne si pripravíme klasickým spôsobom. Mäso umyjeme, naklepeme, narežeme okraje, nasolíme a obalíme. Ja neobaľujem v múke, používam len vajíčko a strúhanku.
- 2
Po obalení každý rezeň pokvapkáme olejom z oboch strán, uložíme ich na plech a vložíme do rúry. Pečieme na teplovzduchu z oboch strán pri teplote 200°C.
- 3
Na šalát si uvaríme zemiaky v šupke, ošúpeme ich a pretlačíme na kocky. Pridáme podľa chuti soľ, olej a dobre premiešame.
- 4
V malom hrnci si uvaríme v troche vody s trochou octu najemno nakrájanú cibuľu a varíme ju 10-15 minút. Vychladnutú cibuľu aj s vodou pridáme k zemiakom, premiešame a dochutíme cukrom múčka, prípadne ešte aj octom. A obed je hotový, dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
en.wikipedia.org/wiki/Deep_frying...
okrem toho rezeň má oveľa lepšiu, vynikajúcu chuť.skúsila som spôsob v trúbe a nedá sa kvalita ani chuť porovnať.
neoslovil ma.
nechápem, v čom je vyprážanie v trúbe zdravšie? snád len úspornejšie čo do spotreby oleja....ani chuťovo mne nechutí. ani kvalitou nezodpovedá.
okrem toho niet nad klasické vyprážanie v bravčovej masti, jeden čas bola neprávom zatracovaná, ale znovu má renesanciu a právom, aj zo zdravotného hľadiska.
nuž, ale je to na každom, čomu dá prednosť.
radovangergel.blog.sme.sk/c/326138/Ako-si-vyprazis-tak-mas.html...