Tilapia na rýchlo

wevewe - fotkawevewe, 23. novembra 2010
Tilapia na rýchlo
Foto: wevewe

Nemám rada ryby, ktoré majú kosti. Takže žiadny pstruh, zubáč a ani kapor na Vianoce. Aká to bola veľká radosť keď som objavila, že Zobraziť celý popisNemám rada ryby, ktoré majú kosti. Takže žiadny pstruh, zubáč a ani kapor na Vianoce. Aká to bola veľká radosť keď som objavila, že už aj na Slovensku sa dá kúpiť tilapia. Ponúkam vám môj rýchly spôsob prípravy (to sa asi ani nedá nazvať "recept"). Rovnako robievam aj pangasa alebo lososa.

3
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g




Postup

  1. 1

    Pouzila som mrazenu tilapiu, takze najskor som ju nechala rozmrazit. Rybku som potom osusila papierovymi obruskami, osolila, okorenila a posypala provensalskou zmesou. Obvykle davam aj mletu cervenu paprilku, ale dnes som od samej radosti zabudla ;-)

  2. 2

    Na panvici som si rozpustila kusok masla a k tomu pridala trochu olivoveho oleja aby sa maslo hned neprepalilo. Na rozohriate maslo som dala ochutenu rybku, prikryla som pokrievkou, na miernom plameni som nechala 5 minut. Potom som rybu otocila na druhu stranu. Znova som prikryla a po troch minutach hotovo.

Diskusia k receptu

alexdidi
Mám veľmi rada ryby(bez kostí).A takto jemne ochutené,aby vynikla chuť ryby sú najlepšie.Takže toto je recept a dobrý recept na dobrú rybku....hneď by som si pochutila....a vitaj znovu na Vareche,dávno si sa neozvala.
zdezda
výborný, rýchly a diétny spôsob, ja pridávam aj rascu:-)
danculka
Tak musí si to za pamätať , tilapia ja som to ešte ani nepočula,ale budem ju hľadať,lebo ja kapra nejem,potom už len filety z tresky,ale zmena je živit.dík za recept ,ja by som ju na Vianoce vypražila až sa dá.
wevewe
@alexdidi dakujem. ano, po dlhsej dobe som spat...bola som dlhsie mimo SR
@danculka urcite sa vyprazit da...ale ked mne sa taaaak nechce to obalovat :-)
nadia56
je to vyborna, chutna ryba, robievame ju velmi casto, ale ja ju pripravujem v parnom hrnci, trosku posolenu a okorenenu korenim lemon pepper, parim asi 10 minut a na hotovu rybu polozim platok masla, vyskusam aj tvoj recept :-)
evanaaa
Tilapiu som si všimla minulý týždeň v Kauflande, ale nie cenu, zajtra tam idem ,uvidím. Tak naprírodno robievam filé alebo pangasia.
marianne69
....ryby mozem co druhy den,ci uz s kostami alebo bez, vyskusam urcite(KK),vyzera fajnovo a jednoducho....
smejkad
v mrazaku kazdeho vacsieho marketu a obcas aj v mensich :-)
tinca
@tilapia sa chová aj u nás,treba si prečítať na sáčku. Je to výborná rybka napriek tvojim výhradám
1x safran




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia