Zapekané zemiaky z kyslou kapustou a bravčovými plátkami..
Neudávam,množstvo surovín,nech si to každý pripraví podľa seba...
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky a cibuľu si očistíme..Zemiaky si nakrájame (je jedno ako si ich nakrájate,je to iba na Vás)..Plátky si naklepeme,osolíme,okoreníme,opaprikujeme...Z kapusty si vytlačíme šťavu,aby nám zemiaky veľmi nanasiakli (potom sú kyslé)..
- 2
Na vymastený pekáč si poukladáme osolené zemiaky,ktoré posypeme razcou,na ne dáme kapustu a napokon poukladáme bravčové plátky...tie je potrebné prikryť kapustou aby sa v rúre nevysušili..na vrch poukladáme cibuľu...
- 3
Zalejeme smotanou a pečieme..Ja som miesto smotany použila 2dcl mlieka a v ňom som rozmiešala 2 vajíčka a asi polku čajovej lyžičky vegety...naliala som to na pekáč a zakryla..Ja som to piekla 1,5hod...a bolo to akurát...najprv zakryté,potom som to odkryla..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu